ΑΘΗΝΑ
21:00
|
02.05.2024
Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία για πνευμονική λοίμωξη σε ΜΕΘ σε νοσοκομείο του Μιλάνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γιατρός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος τον νοσηλεύει για πνευμονική λοίμωξη, δήλωσε το Σάββατο ότι ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο του Μιλάνου, μετέδωσε ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Αλμπέρτο Ζανγκρίλο, ο οποίος επίσης διευθύνει τη ΜΕΘ στο νοσοκομείο San Raffaele, όπου εισήχθη ο Ιταλός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης την Τετάρτη, είπε ότι ο Μπερλουσκόνι «είναι συνηθισμένος να ανταποκρίνεται με τον καλύτερό του εαυτό» και ότι παρά τη «σοβαρή ασθένεια σε μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση, ανταποκρίνεται καλά τις θεραπείες», ανέφερε η ANSA.

Ο Ζανγκρίλο αποκάλυψε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι ο Μπερλουσκόνι, 86 ετών, είχε χρόνια μορφή λευχαιμίας εδώ και αρκετό καιρό.

Το Σάββατο, τον Μπερλουσκόνι επισκέφτηκε ένας επί μακρόν σύμβουλος, ο Τζιάνι Λέτα, ο οποίος είπε: «Τον βρήκα καλύτερα από ό,τι νόμιζα» και πρόθυμο να ανακάμψει.

«Ξέρετε πώς κάθε φορά που θέτει έναν στόχο, τον πετυχαίνει», είπε ο Λέτα στους δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο Ζανγκρίλο αναφέρθηκε στη μόλυνση ως «επιπλοκή», δεδομένης της χρόνιας λευχαιμίας του Μπερλουσκόνι. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, οι γιατροί του Μπερλουσκόνι είπαν ότι αντιμετώπιζαν τη λοίμωξη των πνευμόνων του και του έδιναν φάρμακα για να «αποκαταστήσει προϋπάρχουσες κλινικές καταστάσεις» λόγω της λευχαιμίας.

Ο Μπερλουσκόνι έχει επίσης ιστορικό καρδιακών προβλημάτων και το 2020 νοσηλεύτηκε με COVID-19 και πνευμονία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα