ΑΘΗΝΑ
18:48
|
03.05.2024
Μιλώντας κατά της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων πέρα από την εθνική επικράτεια, ο Μακρόν επέκρινε ουσιαστικά την πολιτική των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μιλώντας κατά της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων πέρα από την εθνική επικράτεια, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέκρινε ουσιαστικά την πολιτική των ΗΠΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του, η οποία ανέβηκε εν μέρει στο κανάλι Telegram του δημοσιογράφου Pavel Zarubin, όπως μεταδίδει το TASS.

«Είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε τόσο σφοδρή κριτική προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από τον Πρόεδρο της Γαλλίας», σημείωσε ειρωνικά ο εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τα σχόλια του Μακρόν.

Μιλώντας νωρίτερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ, ο Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία αντιτίθεται στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων εκτός της εθνικής επικράτειας των πυρηνικών δυνάμεων.

Στις 25 Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι, κατόπιν αιτήματος της Λευκορωσίας, η Ρωσία θα αναπτύξει τα τακτικά πυρηνικά της όπλα στη δημοκρατία, όπως κάνουν οι ΗΠΑ στο έδαφος των συμμάχων τους εδώ και πολύ καιρό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα