ΑΘΗΝΑ
07:40
|
03.05.2024
Πέντε σοβαρά τραυματισμένοι και έως δώδεκα αγνοούμενοι στη Μασσαλία μετά την κατάρρευση τετραώροφου κτιρίου, με πυρκαγιά να εκδηλώνεται αμέσως μετά δυσχεραίνοντας τις επιχειρήσεις διάσωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατάρρευση τετραώροφου κτιρίου σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Μασσαλία, με τουλάχιστον πέντε άτομα να τραυματίζονται σοβαρά και αδιευκρίνιστο αριθμό ατόμων να αγνοείται, σύμφωνα με δημοσίευμα του France 24. Την ίδια ώρα, έκρηξη που σημειώθηκε στο σημείο, προκαλώντας ενδεχομένως και την κατάρρευση του κτιρίου σύμφωνα με τις αρχές, συνοδεύτηκε από πυρκαγιά, η οποία δυσχεραίνει σημαντικά τις επιχειρήσεις διάσωσης και την αναζήτηση θυμάτων.

«Στις 00:40 π.μ., ένα κτίριο στην οδό Τριβολί 17 κατέρρευσε, παρασύροντας εν μέρει μαζί του μέρος των κτιρίων 15 και 19» ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μπενουά Παγιάν (Benoît Payan), συμπληρώνοντας πως η πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί περιπλέκει την επιχείρηση των διασωστικών συνεργείων, καθώς τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο σημείο. 

Έως και δώδεκα άνθρωποι στα συντρίμμια

«Θα ήθελα να είμαστε προετοιμασμένοι για μια δύσκολη κατάσταση. Ενδεχομένως να έχουμε απώλειες σήμερα από αυτή την τρομερή τραγωδία» προειδοποίησε ο δήμαρχος, με τον υπουργό Εσωτερικών, Ζεράρ Νταρμανέν (Gérald Darmanin) να κάνει λόγο για έως δώδεκα άτομα που ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι κάτω από τα συντρίμμια βρίσκονται από τέσσερις έως δώδεκα άνθρωποι. Πρέπει να απομακρυνθεί μια ορισμένη ποσότητα ερειπίων προτού μπορέσουμε να επέμβουμε. Δεν μπορούμε όμως να επέμβουμε με τον παραδοσιακό τρόπο, διότι αν οι πυροσβέστες χρησιμοποιήσουν νερό ή αφρό, υπάρχει κίνδυνος αν τα θύματα είναι ζωντανά» υποστήριξε ο υπουργός από το σημείο όπου σημειώθηκε η κατάρρευση των κτιρίων.

«Έχουμε εκατό άνδρες στο πεδίο, προτεραιότητα είναι προφανώς η κατάσβεση της πυρκαγιάς και ο καθαρισμός των ερειπίων για να βρούμε τους ανθρώπους που πιθανόν να έχουν παγιδευτεί κάτω από τα χαλάσματα» δήλωσε από την πλευρά του ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αντιναύαρχος Λιονέλ Ματιέ (Lionel Mathieu).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα