ΑΘΗΝΑ
00:35
|
04.05.2024
Οι αρχές της Μάλτας έχουν δώσει εντολή στα πλοία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση να μην προβούν σε διάσωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα σκάφος με περίπου 400 επιβαίνοντες έχει παρασυρθεί καταμεσής της θάλασσας μεταξύ Ελλάδας και Μάλτας και παίρνει νερό, ανέφερε την Κυριακή (9/4) η υπηρεσία υποστήριξης Alarm Phone, μετά την απότομη αύξηση των μεταναστευτικών σκαφών που διασχίζουν τη Μεσόγειο από τη Βόρεια Αφρική.

Η Alarm Phone ανέφερε στο Twitter ότι έλαβε κλήση από το σκάφος, το οποίο αναχώρησε από το Τομπρούκ, στη Λιβύη, κατά τη διάρκεια της νύχτας και ότι ενημέρωσε τις αρχές. Όμως οι αρχές δεν είχαν ξεκινήσει μέχρι στιγμής επιχείρηση διάσωσης, πρόσθεσαν.

Η Alarm Phone είπε ότι το σκάφος βρισκόταν τώρα στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Μάλτας (SAR).

Η γερμανική ΜΚΟ Sea-Watch International ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι βρήκε το σκάφος με δύο εμπορικά πλοία σε κοντινή απόσταση, προσθέτοντας ότι οι αρχές της Μάλτας είχαν δώσει εντολή στα πλοία να μην προβούν σε διάσωση και ότι το ένα από αυτά κλήθηκε απλώς να το εφοδιάσει με καύσιμα.

Η Alarm Phone ανέφερε ότι οι άνθρωποι στο πλοίο ήταν πανικόβλητοι, ενώ αρκετοί από αυτούς χρειάζονταν ιατρική φροντίδα. Το σκάφος είχε ξεμείνει από καύσιμα και το κάτω κατάστρωμα είναι γεμάτο νερό, ενώ ο καπετάνιος είχε φύγει και δεν υπήρχε κανείς που να μπορεί να οδηγήσει το σκάφος, όπως είπαν.

Μια άλλη ΜΚΟ, η γερμανική RESQSHIP, δήλωσε την Κυριακή ότι τουλάχιστον 23 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Μεσόγειο σε ένα ξεχωριστό ναυάγιο.

Όπως ανέφερε στο Twitter, η ΜΚΟ βρήκε 25 ανθρώπους στο νερό κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης και το προσωπικό της κατάφερε να ανασύρει 22 επιζώντες και δύο πτώματα, αν και ενημερώθηκε για άλλους 20 ανθρώπους που είχαν ήδη πνιγεί.

Την περασμένη εβδομάδα 440 μετανάστες διασώθηκαν ανοιχτά της Μάλτας έπειτα από μια πολύπλοκη επιχείρηση 11 ωρών σε φουρτουνιασμένη θάλασσα από το σκάφος Geo Barents της φιλανθρωπικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ).

Τουλάχιστον 23 Αφρικανοί μετανάστες αγνοούνταν και τέσσερις πέθαναν το Σάββατο, αφού οι δύο βάρκες τους βυθίστηκαν στα ανοικτά της Τυνησίας καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ιταλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα