ΑΘΗΝΑ
12:57
|
15.06.2024
Τρεις νεκροί έχουν εντοπιστεί μετά την κατάρρευση του τετραώροφου κτιρίου, αγνοούνται ακόμα έξι άτομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερες από 24 ώρες μετά την κατάρρευση του τετραώροφου κτιρίου στη Μασσαλία, τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να εντοπίσουν επιζώντες, ενώ δεκάδες πυροσβέστες εξακολουθούν να προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά που ξέσπασε και δυσχεραίνει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Στα συντρίμμια του κτιρίου που κατέρρευσε συνεπεία μεγάλης έκρηξης, με τους περίοικους να κάνουν λόγο για έντονη μυρωδιά έχουν εντοπιστεί έως τώρα τρεις σοροί, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές, ενώ έξι ένοικοι εξακολουθούν να αγνοούνται (οκτώ σύμφωνα με άλλες πηγές).

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μπενουά Παγιάν, οι διασώστες δεν έχουν χάσει την ελπίδα να βρουν επιζώντες. «Υπάρχει ακόμα ελπίδα, και όσο υπάρχει ελπίδα, δεν θα σταματήσουμε», δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο σημείο της καταστροφής και τόνισε ότι τα σωστικά συνεργεία πραγματοποιούν μια «χειρουργική» επέμβαση στο σημείο, για να

Η φωτιά στο σημείο έχει καταστήσει δύσκολο για τους σκύλους ανιχνευτές να εντοπίσουν περισσότερα θύματα ή επιζώντες.

«Δεδομένων των ιδιαίτερων δυσκολιών της επιχείρησης, η ανάσυρση των δύο σορών που έχουν έως τώρα εντοπιστεί θα χρειαστεί χρόνο», ανέφερε η πυροσβεστική σε σύντομη ανακοίνωση.

Τα αίτια της έκρηξης, που είχε ως συνέπεια και τον τραυματισμό πέντε ατόμων από γειτονικά κτίρια, δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αλλά οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να οφείλεται σε διαρροή αερίου.

Δύο κτίρια δίπλα στο τετραώροφο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, υπέστησαν σοβαρές ζημιές, με το ένα να καταρρέει αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να τραυματιστούν διασώστες, ενώ 200 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή.

Το 2018, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μασσαλία όταν δύο ερειπωμένα κτίρια στην εργατική συνοικία Noailles υποχώρησαν. Αυτή η καταστροφή έριξε, με τραγικό τρόπο, φως στα στεγαστικά πρότυπα της πόλης, με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να λένε ότι 40.000 άνθρωποι ζουν σε κτίρια που έχουν πολλές παρατυπίες και είναι επικινδυνα.

Όμως οι αρχές φαίνεται να αποκλείουν την περίπτωση κακοτεχνιών, όσο αφορά το συγκεκριμένο κτίριο. «Δεν υπήρχε ειδοποίηση κινδύνου για αυτό το κτίριο και δεν βρίσκεται σε γειτονιά που έχει αναγνωριστεί ότι έχει κατοικίες με προβλήματα», δήλωσε ο Κριστόφ Μιρμάντ, νομάρχης της περιοχής Μπουσ-ντου-Ρον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στο Δροσάτο Καλαβρύτων-Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Επαμεινώνδας Κορκονέας: Συνελήφθη στη Μάνη κατόπιν εντάλματος

Σάμος: Νεκρός εντοπίστηκε σε χαράδρα ο 74χρονος Ολλανδός τουρίστας

Πάρος: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα βγαίνοντας από ferry boat

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα