ΑΘΗΝΑ
12:09
|
17.05.2024
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση σε χωριό στην ανατολική ΛΔ του Κονγκό, στην οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε το Σάββατο την ευθύνη για μια επίθεση σε χωριό στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η οποία σύμφωνα με τις αρχές σκότωσε περίπου 20 ανθρώπους.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ανακοίνωσή του στο κανάλι του Telegram.

Η επίθεση, η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή στη Μουσαντάμπα, ένα χωριό στα περίχωρα του Μπένι, αποτελεί μέρος ενός κύματος βίας κατά αμάχων για το οποίο ο στρατός και οι τοπικές αρχές κατηγορούν τις Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ADF), μια ομάδα της Ουγκάντα που εδρεύει στα ανατολικά. Το Κονγκό που έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

«Μετρήσαμε περίπου 20 νεκρούς την Παρασκευή στο χωριό Μουσαντάμπα», δήλωσε ο στρατιωτικός διοικητής της επικράτειας Μπένι, συνταγματάρχης Τσαρλς Ομεόνγκα. Κατηγόρησε το ADF.

Ο τοπικός ακτιβιστής Ζανβιέ Κασαρέκα Καραγίριο είπε ότι 22 πτώματα έφτασαν σε ένα κοντινό νοσοκομείο.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού στην περιοχή του Βόρειου Κίβου όπου σημειώθηκε η επίθεση, ο Άντονι Μουαλουσάι, είπε ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν μαχαίρια «για να αποφύγουν την αντιπαράθεση με τον στρατό».

Η επίθεση έλαβε χώρα σε μία από τις δύο επαρχίες που επλήγησαν από συγκρούσεις, όπου το Κονγκό αντικατέστησε τις πολιτικές αρχές με στρατιωτικές διοικήσεις πριν από περισσότερο από ένα χρόνο σε μια προσπάθεια να σταματήσει τη βία.

Αυτή την εβδομάδα, η ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Κονγκό καταδίκασε άλλη μια σφαγή που διέπραξε η ADF στη γειτονική επαρχία Ιτούρι, στην οποία σκοτώθηκαν 30 άτομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ράφα: 13 ΥΠΕΞ καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση

ΗΠΑ: Σε δίωρη ανάκριση του FBI υποβλήθηκε ο Ισραηλινός ιστορικός Ιλάν Παπέ

Μαζική δηλητηρίαση μαθητών που κατανάλωσαν σχολικά γεύματα στη Λαμία

Η Ισπανία αρνείται άδεια ελλιμενισμού σε πλοία που μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα