ΑΘΗΝΑ
03:48
|
02.05.2024
Οι μεγαλύτεροι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων έχασαν συνολικά 110 δισεκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με το Forbes.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μεγαλύτεροι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων έχασαν συνολικά 110 δισεκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους δώδεκα μήνες, καταγράφοντας έτσι τεράστια ετήσια πτώση 75%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Forbes που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο συνδυασμένος πλούτος των πλουσιότερων κατόχων κρυπτονομισμάτων στον κόσμο ήταν περίπου 140 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, αλλά ένας χρόνος καταγγελιών για απάτη, κυβερνητικών αγωγών και ερευνών, καθώς και πτώσης των αποτιμήσεων των περιουσιακών στοιχείων, μείωσε τη συνολική αξία της «περιουσίας» τους σε λιγότερο από 30 δισεκατομμύρια δολάρια στις 10 Μαρτίου 2023.

Η απότομη πτώση έριξε επίσης τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων ιδιοκτητών κρυπτονομισμάτων από το ιστορικό υψηλό των 19 που καταγράφηκε πέρυσι σε μόλις 9 τον περασμένο μήνα.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance, της μεγαλύτερης πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, Τσανγκπένγκ Τσάο, διατήρησε τον τίτλο του νούμερο ένα δισεκατομμυριούχου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Η περιουσία του, ωστόσο, ανήλθε σε 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια, από 65 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Ακολούθησε ο Τζεντ Μακκάλεμπ, συνιδρυτής των Stellar και Ripple και προγραμματιστής του αμφιλεγόμενου ανταλλακτηρίου bitcoin MtGox, ο οποίος έχει καθαρή περιουσία 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ιστότοπου ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Coinbase, Μπράιαν Άρμστρονγκ, και ο Κρις Λάρσεν, συνιδρυτής της εταιρείας Ripple, μοιράστηκαν την τρίτη θέση. Η περιουσία τους ανήλθε συνολικά σε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, από 6,6 δισεκατομμύρια και 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Ο Νικίλ Βισβανάθαν και ο Τζόζεφ Λάου, συνιδρυτές του Alchemy, τοποθετήθηκαν στην πέμπτη και έκτη θέση, αντίστοιχα. Η καθαρή τους περιουσία ήταν 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια ο καθένας, από 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια ο καθένας το 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Αυξήθηκε και άλλο το 2023 η κερδοφορία της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα

Δεκαπλάσια κέρδη για την Samsung έφερε η άνοδος στις τιμές των τσιπ μνήμης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα