ΑΘΗΝΑ
11:23
|
19.05.2024
Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις ταραχές που προκάλεσαν στις 8 Ιανουαρίου 2023 υποστηρικτές του προκατόχου του, Ζαΐχ Μπολσονάρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη βεβαιότητα πως το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο θα εγκριθεί από το βραζιλιάνικο Κογκρέσο σε μία περίοδο που η κυβέρνησή του επιχειρεί «ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας» εξέφρασε απόψε ο πρόεδρος της  Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Ο Βραζιλιάνος ηγέτης σε ομιλία που εκφώνησε με αφορμή την συμπλήρωση 100 ημερών από την έναρξη της θητείας του αναφέρθηκε στις ταραχές που προκάλεσαν στις 8 Ιανουαρίου 2023 υποστηρικτές του προκατόχου του, Ζαΐχ Μπολσονάρου, κατηγορώντας τον ξανά πως προσπάθησαν να προκαλέσουν πραξικόπημα του στρατού λίγο μετά την ορκωμοσία του. Είπε έτσι πως η «ακροδεξιά δεν ήθελε να εγκαταλείψει την εξουσία», για να τονίσει με στόμφο:

«Ανοίγουμε νέο κεφάλαιο στην Ιστορία της χώρας. Η αισιοδοξία μου δεν είναι υπερβολική».

Ακολούθως, αναφέρθηκε σε δύο φλέγοντα από τα ζητήματα που απασχολούν το λαό της χώρας του: Το πρώτο αφορά την αύξηση του κόστους δανεισμού λόγω των διαδοχικών διεθνών αυξήσεων στα επιτόκια, και το δεύτερο επενδύσεις για σημαντικά έργα στον τομέα της «πράσινης» οικονομίας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του κόστους δανεισμού, αναγνώρισε πως τα επιτόκια είναι «πολύ υψηλά» και εμποδίζουν την οικονομική ανάπτυξη εκφράζοντας την πεποίθηση πως το Κογκρέσο θα εγκρίνει τελικά ένα νέο δημοσιονομικό πλαίσιο.

Σχετικά με τις επενδύσεις στην «πράσινη» οικονομία, ο Λούλα ανήγγειλε πως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι πρώτοι διαγωνισμοί για αιολικά και ηλιακά πάρκα, διαβεβαιώνοντας πως δε θα χάσει την ευκαιρία να μετατρέψει τη Βραζιλία σε μία «τεράστια» μονάδα παραγωγής πράσινου υδρογόνου. Όπως ανέφερε, έχει ακόμη 1.360 μέρες μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Δομινικανή Δημοκρατία: Στις κάλπες στη σκιά της βίας στη γειτονική Αϊτή

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα