ΑΘΗΝΑ
07:04
|
18.05.2024
Η αναβίωση του Οργανισμού Συνθήκης Συνεργασίας του Αμαζονίου (ACTO) ελπίζεται ότι θα βοηθήσει στο να τεθούν όροι για τις επενδύσεις στην περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση για την αναβίωση του Οργανισμού Συνθήκης Συνεργασίας του Αμαζονίου (ACTO) έχει προγραμματίσει για τις αρχές Αυγούστου η κυβέρνηση της Βραζιλίας, σύμφωνα με το Brasil 247.

Η συνάντηση, όπως αναφέρεται, θα συμβάλει στο να προσδιοριστεί μια ενιαία στάση στα διεθνή φόρουμ για το μοντέλο ανάπτυξης και την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης.

Ο Πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα ευελπιστεί να χρησιμοποιήσει τη θέση που θα συμφωνηθεί στη συνεδρίαση του ACTO για να καθορίσει τη γραμμή της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο.

Η επανέναρξη της λειτουργίας του ACTO είναι ένας από τους στόχους που έχει θέσει ο Λούλα για την κυβέρνησή του. Μια επαναλειτουργία του οργανισμού ελπίζεται ότι θα βοηθήσει στην ενοποίηση του λόγου των χωρών του Αμαζονίου και στο να προωθηθεί η υπό όρους προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή στο πλαίσιο των πολιτικών καταπολέμησης της αποψίλωσης των δασών και της προστασίας των αυτόχθονων πληθυσμών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα