ΑΘΗΝΑ
08:44
|
19.05.2024
Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχει η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και του ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκπλήξεις έχει το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΚΕ όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του κόμματος στον Περισσό καθώς μεταξύ άλλων συμμετέχει σε αυτό η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και του ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη.

Είχε προηγηθεί την Κυριακή η συνάντησή της στη Θεσσαλονίκη με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα με αφορμή την συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Η Ξηροτύρη εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης αρχικά με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ στις εκλογές του 2000 και του 2004. Στην οκτάχρονη θητεία της είχε πλούσια κοινοβουλευτική δραστηριότητα, ειδικότερα στους τομείς της Ανάπτυξης, του Περιβάλλοντος και των Δημοσίων Έργων, της Αγροτικής Πολιτικής και της Ενέργειας. Κατατάχθηκε στην πρώτη πεντάδα των πιο δραστήριων Βουλευτών, με την πρωτιά στο Περιβάλλον. Στις εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012 επανεξελέγη βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως υπεύθυνη για τα θέματα των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης–Ανταγωνιστικότητας–Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων, με συνευθύνη στον τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου συμμετέχουν επίσης:

  • Ο Κώστας Γιαννάκος, ανθυποπυραγός ε.α, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Ο Κώστας Τριανταφύλλου, καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Ο Διονύσης Τσακνής, τραγουδιστής και συνθέτης.
  • Ο Γιώργος Ρούσσης, καθηγητής πανεπιστημίου.
  • Η ‘Αννα Γρηγοριάδου, διδάκτορας Περιβαλλοντικών Θεμάτων (Βερολίνο, Γερμανία).
  • Ο Ρετζελάς Παναγιώτης, επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας, University College London (Μπέρμιγχαμ, Μ. Βρετανία).
  • Ο Αλωπούδης Παναγιώτης, νοσηλευτής, μέλος του επιχειρησιακού Συμβουλίου στα νοσοκομεία Rems-Murr-Kliniken και μέλος του τοπικού παραρτήματος του συνδικάτου Ver.di (Σόρντορφ, Στουτγκάρδη, Γερμανία).
  • Υποψήφια είναι και η Γιουσούφ Εμπρού, από τη μουσουλμανική μειονότητα, γραφίστρια, στέλεχος της ΤΟ Ροδόπης του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) και μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας «Fireart», που ζει και εργάζεται στη Ροδόπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα