ΑΘΗΝΑ
20:44
|
05.05.2024
Η έρευνα διαπίστωσε ότι ένας στους τρεις ερωτηθέντες χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το Ι.Χ. του ή ακόμα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μεγάλοι χρόνοι αναμονής για τα ασθενοφόρα στο Ηνωμένο Βασίλειο αναγκάζουν την πλειοψηφία των Βρετανών να φτάνουν μόνοι τους στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με μία έρευνα του κόμματος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ένας στους τρεις ερωτηθέντες χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το Ι.Χ. του ή ακόμα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να βοηθήσει τους αγαπημένους του που είχαν ανάγκη όταν οι χρόνοι ανταπόκρισης του ασθενοφόρου ήταν αργοί.

Κάνοντας λόγο για τη «φρίκη της κρίσης των ασθενοφόρων στην Αγγλία», το κόμμα ζήτησε έκτακτες προσλήψεις οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρων.

Παράλληλα, αξιωματούχοι του βρετανικού συστήματος υγείας (NHS) προειδοποίησαν ότι το Σαββατοκύριακο του Πάσχα και η τετραήμερη απεργία των γιατρών θα καταστήσουν την τρέχουσα κατάσταση του NHS «ακόμη πιο απαιτητική». Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες νοσοκόμοι αλλά και γιατροί έχουν πραγματοποιήσει πολύ μαζικές απεργίες για τους όρους εργασίας τους και την μείωση του πραγματικού μισθού τους. Οι νέοι γιατροί προγραμματίζουν τετραήμερη απεργία που ξεκινά την Τρίτη 11 Απριλίου.

Στην έρευνα για τα ασθενοφόρα, που διεξήχθη από την εταιρεία Savanta, συμμετείχαν 2.093 άτομα που είχαν καλέσει το 999 για ασθενοφόρο το 2022.

Σχεδόν το 34% των ατόμων που ζήτησαν ασθενοφόρο για τον εαυτό τους ή κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο οδήγησαν τελικά οι ίδιοι στο νοσοκομείο λόγω της παρατεταμένης αναμονής.

Αναλυτικότερα, το 17% χρησιμοποίησε Ι.Χ., το 11% πήρε ταξί και το 6% προσέφυγε στα ΜΜΜ.

Παρά την ανάγκη άμεσης ιατρικής φροντίδας, σχεδόν το 55% των ατόμων που επικοινώνησαν με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 999 δήλωσαν ότι έπρεπε να περιμένουν να φτάσει ένα ασθενοφόρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα