ΑΘΗΝΑ
04:06
|
05.05.2024
Απηύθυνε έκκληση για βοήθεια σε μία χώρα που μαστίζεται από τις επιθέσεις τζιχαντιστών, την παρατεταμένη ξηρασία και τον λιμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσημη επίσκεψη στο Μογκαντίσου πραγματοποιεί από το πρωί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, απευθύνοντας νέα δραματική έκκληση για «μαζική διεθνή υποστήριξη» στην πολύπαθη χώρα που βρίσκεται στο Κέρας της Αφρικής, απέναντι από στρατηγικές για τη διεθνή ναυτιλία «οδούς» και περάσματα.

UN Secretary-General António Guterres meets a family of internally displaced people at a camp in Baidoa in southwestern Somalia.

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον Πρόεδρο της Σομαλίας, Χασάν σείχη Μοχάμουντ, ο Γκουτέρες εξήγησε πως μετέβη σε αυτή τη χώρα της Ανατολικής Αφρικής για να «σημάνει συναγερμό» για τις ανάγκες της χώρας που αντιμετωπίζει σημαντική ανθρωπιστική κρίση λόγω ξηρασίας, λιμού αλλά και συγκρούσεων στο φόντο συνεχιζόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων από την οργάνωση τζιχαντιστών, «Αλ Σαμπάμπ».

UN chief says Somalia is in 'massive' need of international support

Ο Σομαλός Πρόεδρος από τη μεριά του ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για το ενδιαφέρον του εκφράζοντας την πεποίθηση πως η παρουσία του στο Μογκαντίσου δείχνει την αφοσίωση του ΟΗΕ στα σχέδια για την οικοδόμηση κράτους και σταθεροποίησης της χώρας, που τη δεκαετία του 1990 έζησε έναν καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο αλλά και την ξένη επέμβαση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και του ΟΗΕ.

UN Sec-Gen Antonio Guterres appeals for 'massive international support' for  Somalia | Africa

Πριν τη συνάντηση με τον Σομαλό Πρόεδρο ο ΓΓ του ΟΗΕ επισκέφθηκε προσφυγικό καταυλισμό στην πόλη Μπαϊντόα της νοτιοδυτικής Σομαλίας χαιρετίζοντας την αποφασιστικότητά τους να ξανακτίσουν τη ζωή τους και να βελτιώσουν το μέλλον τους.

«Τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού, πρέπει να έχουμε γενναιοδωρία από τη διεθνή κοινότητα γιατί αυτό είναι απολύτως κρίσιμο για τη διάσωση αυτών των ανθρώπων που είδα στον καταυλισμό ζώντας υπό τόσο δραματικές συνθήκες» ανέφερε ο Γκουτέρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα