ΑΘΗΝΑ
10:55
|
05.05.2024
Η ιταλική ακτοφυλακή διεξάγει επιχειρήσεις για τη διάσωση δύο σκαφών που μεταφέρουν συνολικά 1.200 ανθρώπους, το ένα στη Σικελία και το άλλο στη Καλαβρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ιταλική ακτοφυλακή διεξάγει επιχειρήσεις για τη διάσωση δύο σκαφών που μεταφέρουν συνολικά 1.200 ανθρώπους, ανέφερε τη Δευτέρα, μετά την αύξηση του αριθμού των μεταναστών που διέσχισαν τη Μεσόγειο από τη Βόρεια Αφρική το Σαββατοκύριακο.

Ένα από τα σκάφη, το οποίο μεταφέρει 400 άτομα και βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος στα ανοικτά των ακτών της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία, είχε προηγουμένως εμφανιστεί στα ύδατα της Μάλτας.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η γερμανική ΜΚΟ Sea-Watch International, η οποία εντόπισε το αλιευτικό σκάφος με ένα από τα αεροπλάνα της, είπε ότι ένα εμπορικό πλοίο στην περιοχή προμήθευε καύσιμα και νερό στο σκάφος που βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά οι αρχές της Μάλτας το διέταξαν να μην κάνει καμία διάσωση.

Νωρίς την Κυριακή, η υπηρεσία υποστήριξης Alarm Phone είχε πει ότι το σκάφος, το οποίο αναχώρησε από το Τομπρούκ στη Λιβύη, είχε παρασυρθεί ακυβέρνητο καταμεσής του πελάγους.

Η άλλη επιχείρηση διάσωσης της ιταλικής ακτοφυλακής τη Δευτέρα ήταν να βοηθήσει ένα αλιευτικό σκάφος που μετέφερε 800 άτομα που βρισκόταν πάνω από 120 μίλια νοτιοανατολικά των Συρακουσών, στη Σικελία.

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι αυτή η επιχείρηση περιπλέκεται από τον αριθμό των επιβαινόντων.

Ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής είπε ότι θα χρειαστούν ώρες για να ολοκληρωθούν οι δύο επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη λόγω των δύσκολων συνθηκών, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης απόστασης από την ακτή.

Πριν από αυτές τις δύο επιχειρήσεις, η ιταλική ακτοφυλακή είχε ήδη διασώσει περίπου 2.000 μετανάστες από την Παρασκευή, ανέφερε. Άλλα σκάφη έφτασαν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, ένα από τα κύρια λιμάνια αφίξεων για άτομα που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη, το Σαββατοκύριακο.

Τουλάχιστον δύο μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και περίπου 20 άλλοι αγνοούνται μετά τη βύθιση του σκάφους τους το βράδυ του Σαββάτου, δήλωσε η ResQship.

Σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης του IOM Missing Migrants Project, περισσότεροι από 26.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν χαθεί στη θάλασσα στην κεντρική Μεσόγειο από το 2014.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιπρόσωπος της ΛΔΚ στον ΟΗΕ: Αυτοκαταστροφικές οι κυρώσεις στην χώρα

Βρετανία: Συντριπτική ήττα των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές-Κερδίζουν έδαφος οι Εργατικοί

Δεκάδες συλλήψεις σε φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα