ΑΘΗΝΑ
22:32
|
04.05.2024
Οι αγωγές στρέφονται κατά και των τεσσάρων μεγάλων κατασκευαστών εμβολίων κατά του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με δικηγόρους, τουλάχιστον 185 αγωγές εκκρεμούν σε όλη τη Γερμανία για εικαζόμενη ζημιά που προκλήθηκε από τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις δικές της δηλώσεις, μια δικηγορική εταιρεία στο Ντίσελντορφ εκπροσωπεί 135 υποθέσεις. Μία άλλη δικηγορική εταιρεία με έδρα το Βισμπάντεν εκπροσωπεί άλλους 50 ενάγοντες. Οι αγωγές στρέφονται κατά και των τεσσάρων μεγάλων κατασκευαστών εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Η εικαζόμενη πρώτη δίκη πρόκειται να εκδικαστεί στις 28 Απριλίου στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης. Κατηγορούμενη σε αυτή τη δίκη θα είναι η Biontech. Η ενάγουσα είναι μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι υπέστη καρδιακή βλάβη ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού κατά του Covid 19. Η γυναίκα, που σύμφωνα με τον δικηγόρο της, εργάζεται η ίδια σε ιατρικό επάγγελμα, θέλει να μείνει ανώνυμη.

Κάθε υπόθεση πρέπει να διαπραγματευτεί μεμονωμένα ή να καταλήξει σε συμβιβασμό. Η ουσία του ζητήματος είναι η σχέση αιτιότητας: υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολιασμού και της βλάβης; Σύμφωνα με τη γνώμη των δικηγόρων και των γιατρών, αυτό το ερώτημα θα κριθεί τελικά από ειδικούς.

Πολλές περιπτώσεις απορρίφθηκαν εκ των προτέρων. Σύμφωνα με την ίδια, η δικηγορική εταιρεία του Ντίσελντορφ, είχε περίπου 3.000 έρευνες, οι οποίες κατέληξαν σε 810 εντολές, εκ των οποίων οι 135 κατέληξαν σε αγωγές. Η δικηγορική εταιρεία του Βισμπάντεν ανέφερε 850 εντολές και 50 αγωγές. Και εδώ, εκατοντάδες υποθέσεις απορρίφθηκαν. Σύμφωνα με ειδικούς του κλάδου, αυτά τα δύο δικηγορικά γραφεία αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία όσων προτίθενται να υποβάλουν μήνυση.

Μάχη εμπειρογνωμόνων ή αποτρεπτική ετυμηγορία

Ο δικηγόρος του γραφείου του Ντίσελντορφ Τομπίας Ούλμπριχ εκτιμά πως θα υπάρξει μια «μάχη εμπειρογνωμόνων» – εάν τα δικαστήρια δεν εκδώσουν μια «αποτρεπτική κρίση» από την αρχή, όπως είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου.

Η Biontech τονίζει ότι «σε καμία από τις περιπτώσεις που εξέτασε η Biontech δεν κατέστη δυνατό να αποδειχθεί αιτιώδης σύνδεση μεταξύ των βλαβών υγείας που περιγράφηκαν και του εμβολιασμού».

«Παίρνουμε την ευθύνη μας ως κατασκευαστής εμβολίων πολύ σοβαρά», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Η Biontech δηλώνει πως εξετάζει προσεκτικά κάθε περίπτωση κατά την οποία προβάλλονται αξιώσεις κατά της εταιρείας. Προϋπόθεση όμως είναι οι δικηγόροι να προσκομίσουν επαρκή δικαιολογητικά. «Κατά την αξιολόγηση της υπόθεσης, μπορούμε να βασιστούμε αποκλειστικά στα ιατρικά δεδομένα για να αξιολογήσουμε εάν υπάρχει αιτιώδης σχέση ή όχι. Δυστυχώς, ακριβώς αυτό λείπει συχνά».

Ιδιαίτερη σημασία έχει πάντως η αλλαγή της στάσης του Γερμανού υπουργού Υγείας για το θέμα, ο οποίος πρόσφατα παραδέχθηκε πως υπάρχουν σοβαρές βλάβες από εμβόλια για τον covid-19.

(Πηγή: newsingermany.com)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα