ΑΘΗΝΑ
19:32
|
21.05.2024
Δύο νεαροί Παλαιστίνιοι πλήρωσαν με τη ζωή τους την αντίσταση στον ισραηλινό στρατό κατοχής κοντά στη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τελειωμό δεν έχει η λίστα των νεαρών Παλαιστινίων μαχητών που αντιστέκονται στην ισραηλινή κατοχή και προσπαθούν με τίμημα τη ζωή τους να υπερασπιστούν, με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν, τα εδάφη της πατρίδας τους που παραμένει υπό κατοχή εδώ και δεκαετίες. Σήμερα νωρίς το απόγευμα, άλλοι δύο νεαροί Παλαιστίνιοι μαχητές έπεσαν νεκροί κοντά στη Ναμπλούς της βόρειας Δυτικής Όχθης.

Τα θύματα ήταν ο Σαούντ αλ Τίτι και ο Μουχάμαντ Αμπού Ντάρα αλ Μπουμπ από τον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα που βρίσκεται στα περίχωρα της Ναμπλούς.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, συνεχάρη τις δυνάμεις του στρατού για την εξόντωση των δύο νεαρών Παλαιστινίων μαχητών επιχειρώντας να την παρουσιάσει δήθεν σαν αποτροπή «επίθεσης κατά Ισραηλινών αμάχων».

Μετά το θάνατο των δύο νεαρών Παλαιστινίων μαχητών, ανέρχονται σε 98 οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά από την αρχή του 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Σφοδρές αντιδράσεις από Νετανιάχου και Γκάλαντ για την πρόταση του εισαγγελέα Χαν

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Θάνατος Ραϊσί: Θεωρίες (για αγρίους) και διεθνείς συνέπειες

Το ουδέτερο και η (νεοφιλελεύθερη, αντικοινωνική) «θρησκεία» της ατομικής επιθυμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα