ΑΘΗΝΑ
18:35
|
27.04.2024
Η ξανθιά παρουσιάστρια ονομάζεται Φίντα που στα ελληνικά είναι το αντίστοιχο της Ασημίνας. Σκοπός της; Να λέει ειδήσεις για κουβεϊτιανά ΜΜΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία ξανθιά γυναικεία μορφή Τεχνητής Νοημοσύνης με το όνομα Φίντα (Fedha που στα ελληνικά θα μπορούσε να αποδοθεί ως «Ασημίνα») αναλαμβάνει σύντομα ρόλο παρουσιάστριας μετά τη δοκιμαστική εμφάνισή της το περασμένο Σάββατο σε βίντεο της ιστοσελίδας Kuwait News που συνεργάζεται με την εφημερίδα Kuwait Times.

Η Φίντα αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς για μία χώρα του Κόλπου δεν φορά ισλαμική μαντίλα, ούτε είναι μελαχρινή. Είναι ξανθιά, φοράει σακάκι και από μέσα λευκό μπλουζάκι, και δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από γυναίκες σε ρόλο παρουσιάστριας ειδήσεων.

«Είμαι η Φίντα, η πρώτη παρουσιάστρια στο Κουβέιτ που δουλεύει με Τεχνητή Νοημοσύνη στο Kuwait News. Τι είδους ειδήσεις προτιμάτε; Ας ακούσουμε τις απόψεις σας» λέει στα αραβικά.

Ο Αμπντουλάχ Μπουφτέν βοηθός αρχισυντάκτη και στο Kuwait News  και στο Kuwait Times εξήγησε πως πρόκειται για μια δοκιμαστική εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης που θα μπορούσε να προσφέρει «νέο και καινοτόμο περιεχόμενο».

Το επόμενο διάστημα η Φίντα θα υιοθετήσει την προφορά του Κουβέιτ ώστε να εναρμονιστεί με τη ντοπιολαλιά του κρατιδίου και των περίπου 1,2 εκατομμυρίων ακολούθων που έχουν τα δύο αυτά ΜΜΕ σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο Μπουφτέν εξήγησε την επιλογή των χρωμάτων μαλλιών και επιδερμίδας λέγοντας πως το Φίντα είναι ένα δημοφιλές γυναικείο όνομα στο Κουβέιτ με αναφορά στο ασήμι και επειδή πάντα φανταζόμαστε τα ρομπότ μεταλλικά και ασημένια στην όψη, γι’ αυτό και τα συνδυάσαμε και την ονομάσαμε έτσι».

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο γυναικείο ρομπότ με λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης που πήρε υπηκοότητα Σαουδικής Αραβίας, σε μία περίοδο που οι κανονικές γυναίκες δεν μπορούσαν καν να οδηγήσουν μόνες αυτοκίνητο, είναι η Σοφία. Το συγκεκριμένο ανθρωποειδές είναι δημιούργημα της Hanson Robotics Limited, το πρώτο αρομπότ υψηλής τεχνητής νοημοσύνης του είδους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα