ΑΘΗΝΑ
01:39
|
25.02.2024
«Η Δανία δεν θα το κάνει μόνη της», υπογράμμισε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια απόφαση της Δύσης για το ενδεχόμενο να δοθούν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία είναι πιθανό να ληφθεί «πριν το καλοκαίρι», εκτίμησε σήμερα ο Δανός υπουργός Άμυνας Τρολς Λουντ Πούλσεν, μετά την παράδοση στο Κίεβο Mig-19 από την Πολωνία και τη Σλοβακία.

Οι συζητήσεις παίρνουν χρόνο διότι οι χώρες πρέπει να συμφωνήσουν όλες, αλλά είναι εφικτό να ληφθεί μια απόφαση «βραχυπρόθεσμα», εκτίμησε ο Δανός υπουργός κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία.

«Η Δανία δεν θα το κάνει μόνη της», υπογράμμισε. «Πρέπει να το κάνουμε με αρκετές χώρες και πρέπει επίσης να υπάρξει διάλογος με τους Αμερικανούς για το θέμα», εξήγησε.

«Όμως εκτιμώ ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια απόφαση βραχυπρόθεσμα», εξήγησε ο υπηρεσιακός υπουργός, ο οποίος αντικαθιστά τον Δανό υπουργό Άμυνας που απέχει από τα καθήκοντά του λόγω ασθένειας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η απόφαση να ληφθεί πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η Σλοβακία και η Πολωνία άρχισαν να παραδίδουν στα τέλη Μαρτίου και τις αρχές Απριλίου, αντίστοιχα, μαχητικά αεροσκάφη σοβιετικής κατασκευής Mig-29.

Η Βαρσοβία έχει δηλώσει έτοιμη να προσφέρει στο Κίεβο όλα αυτού του είδους τα αεροσκάφη που διαθέτει, περίπου 30.

Όμως κανένα σύγχρονο δυτικό αεροσκάφος, όπως αυτά που ζητεί η Ουκρανία, δεν της έχει παραδοθεί ακόμη, αν και αρκετές χώρες έχουν φανεί ανοικτές στο ενδεχόμενο.

Η Δανία διαθέτει στόλο 43 F-16, εκ των οποίων 30 είναι ενεργά, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία να αντικαταστήσει αυτά τα αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη με 27 επίσης αμερικανικά F-35.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Την υποψηφιότητά της ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη

Το μπλοκ ECOWAS αίρει τις κυρώσεις στο Νίγηρα

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Κερκόπορτα σε «ολιγάρχες και Τουρκία» το ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, λέει η Ελληνική Λύση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα