ΑΘΗΝΑ
00:28
|
10.05.2024
Με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων κράτησής του στις βρετανικές φυλακές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες, Τρίτη, ομάδες για τα δικαιώματα και υποστηρικτές του Τζούλιαν Ασάνζ, έξω από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων κράτησής του στις βρετανικές φυλακές.

Παρά το γεγονός ότι ο Ασάνζ δεν είναι Αμερικανός διώκεται «για το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου και την αποκάλυψη εγκλημάτων πολέμου που διέπραξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε ο Μάρτι Γκούντμαν της «Σοσιαλιστικής Δράσης για την Ελευθερία του Ασάνζ» και έκανε λόγο για το «μεγαλύτερο πείραμα στον 21ο αιώνα», ενάντια στην ελευθερία του λόγου.

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Τζον Κυριάκου, πρώην πράκτορας της CIA, ο οποίος κατηγορήθηκε και φυλακίστηκε από την κυβέρνηση Ομπάμα για διαρροή απόρρητων πληροφοριών στα ΜΜΕ.

«Ο Μπαράκ Ομπάμα, παρόλα τα λάθη του, και πιστέψτε με ήταν πολλά, ο Μπαράκ Ομπάμα που με έβαλε στη φυλακή, εμένα και άλλους επτά καταγγέλλοντες, ακόμα κι αυτός όσο αφορά στον Ασάνζ δεν άσκησε δίωξη. Ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτηκε διαφορετικά», ανέφερε.

«Στις 11 Απριλίου συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ», δήλωσε η διοργανώτρια της εκδήλωσης Μίστι Γουίνστον στο Fox News Digital μετά τη συγκέντρωση. «Η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα, ακούμε πολλούς ισχυρούς ανθρώπους να το λένε πρόσφατα. Σαφώς, δεν το εννοούν, αλλιώς ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν θα είχε συλληφθεί ποτέ και σίγουρα δεν θα βρισκόταν ακόμα στη φυλακή Μπέλμαρς. Προχωράμε μπροστά και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να βγάλουμε τον Τζούλιαν Ασάνζ από τη φυλακή και να παλεύουμε για το μέλλον της ελευθερίας του Τύπου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Πεθαίνοντας μόνος σε ένα παγκάκι στην Πανόρμου…

Εργατικό δυστύχημα στην Ορεστιάδα: Νεκρός 50χρονος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα