ΑΘΗΝΑ
16:26
|
02.05.2024
27 νέες σελίδες εγγράφων έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα New York Times με αποκαλύψεις για το πώς Αμερικανοί κατάσκοποι παρακολουθούσαν τη Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το άτομο πίσω από μια μεγάλη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, που έχει προκαλέσει παγκόσμιο σάλο τις τελευταίες ημέρες, φέρεται να είναι ένας άνδρας ηλικίας περίπου 20 ετών, που εργαζόταν σε αμερικανική στρατιωτική βάση και δημοσιοποίησε τις απόρρητες πληροφορίες μέσω της εφαρμογή συνομιλίας Discord, αναφέρει σε νέο της ρεπορτάζ η Washington Post.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, επικοινώνησε με μέλος της ομάδας συνομιλίας «Thug Shaker Central» στην οποία έγινε η διαρροή, το οποίο μάλιστα είναι ανήλικο και της ανέφερε ότι γνωρίζει το πραγματικό όνομα του δράστη ο οποίος χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο OG, αλλά δεν επιθυμεί να βοηθήσει τις αρχές να τον εντοπίσουν, καθώς θεωρεί ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει τις ΗΠΑ, αλλά απλά να κρατήσει τον κόσμο ενήμερο.

«Είναι γυμνασμένος, είναι δυνατός, είναι οπλισμένος, είναι εκπαιδευμένος. Σχεδόν όλα όσα μπορείς να περιμένεις από κάποιου είδους τρελή ταινία», φέρεται να δήλωσε το μέλος της ομάδας.

Στην ομάδα συνομιλίας στο Discord σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συμμετείχαν περίπου δώδεκα ακόμα άτομα και ενώ αρχικά ο OG έγραφε σε μορφή κειμένου τις πληροφορίες που είχε στα χέρια του, στη συνέχεια φέρεται να κουράστηκε και άρχισε να κοινοποιεί φωτογραφίες των εγγράφων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Washington Post ότι ο OG απέκτησε τις ευαίσθητες πληροφορίες από τη δουλειά του, σε στρατιωτική βάση την οποία η εφημερίδα δεν κατονομάζει.

Οι άκρως απόρρητες πληροφορίες περιελάμβαναν κινήσεις υψηλόβαθμων πολιτικών ηγετών, ενημερώσεις για τις στρατιωτικές δυνάμεις, λεπτομερή γραφήματα των συνθηκών του πεδίου μάχης στην Ουκρανία και δορυφορικές εικόνες από τα επακόλουθα των ρωσικών πυραύλων σε ουκρανικές εγκαταστάσεις.

Άλλα έγγραφα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περιελάμβαναν πιθανή τροχιά βορειοκορεατικών βαλλιστικών πυρηνικών πυραύλων που θα μπορούσαν να φτάσουν στις ΗΠΑ και φωτογραφίες και πληροφορίες για την τεχνολογία επιτήρησης που επιτέθηκε στο κινεζικό «κατασκοπευτικό μπαλόνι», που κατέρριψαν οι ΗΠΑ τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επιμένει ότι δεν γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από τις διαρροές. Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τη διαρροή δεκάδων ευαίσθητων και άκρως απόρρητων εγγράφων την Τρίτη, δηλώνοντας άγνοια -έως τώρα τουλάχιστον- για το πώς έφτασαν αυτές οι πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Εντωμεταξύ, 27 ακόμα σελίδες εγγράφων από όσα διέρρευσαν δημοσιοποίησαν σήμερα οι New York Times, στα οποία περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για το πώς οι Αμερικανοί κατάσκοποι απέκτησαν πρόσβαση σε όλες τις πτυχές του ρωσικού μηχανισμού πληροφοριών και της στρατιωτικής δομής της Μόσχας.

Με πληροφορίες από Fox News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα