ΑΘΗΝΑ
02:55
|
24.04.2024
Μη κυβερνητική οργάνωση καταγγέλλει τον επικεφαλής των Καθολικών Μαρωνιτών Μπεσάρα Μπούτρος Αλ Ράι για «ρητορική μίσους» στο πασχαλινό μήνυμά του προς τους πιστούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άμεση απέλαση των Σύρων προσφύγων από τη χώρα του φέρεται να ζήτησε ο Πατριάρχης των Καθολικών Μαρωνιτών του Λιβάνου, Μπεσάρα Μπούτρος Αλ Ράι, στο μήνυμά του στο τέλος της λειτουργίας του Καθολικού Πάσχα. Ο 77ος Πατριάρχης των Καθολικών Μαρωνιτών φέρεται να είπε ότι οι «1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία απομυζούν κρατικούς πόρους» εν μέσω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης στον Λίβανο.

Η καταγγελία έγινε από την μη κυβερνητική οργάνωση «Συριακό Δίκτυο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», η οποία κατηγόρησε τον Πατριάρχη Μπεσάρα Μπούτρος Αλ Ράι για «ρητορική μίσους σε βάρος ευάλωτων ανθρώπων».

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών οι καταγεγραμμένοι Σύροι πρόσφυγες στον Λίβανο είναι περισσότεροι από 820.000, ωστόσο, εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός τους ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο.

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο Πατριάρχης φέρεται να είπε ότι οι Σύροι πρόσφυγες «διαταράσσουν την κοινωνική ασφάλεια και ότι ανταγωνίζονται τον γηγενή πληθυσμό για τα προς το ζην». Ο Μπεσάρα Μπούτρος Αλ Ράι κατηγόρησε επίσης τη διεθνή κοινότητα για «προστασία» των προσφύγων και για «αδιαφορία των συνεπειών που έχει παρουσία τους στον Λίβανο». Τέλος, φέρεται να προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να μεριμνήσει για την επιστροφή τους στην πατρίδα τους, Συρία, και να τους βοηθήσει εκεί.

Στο παρελθόν ο Πατριάρχης των Καθολικών Μαρωνιτών του Λιβάνου είχε ταχθεί υπέρ της απομάκρυνσης των Παλαιστίνιων προσφύγων από τη χώρα του.

«Ένδεκα χρόνια από τότε που άρχισε η συριακή σύγκρουση, ο Λίβανος δεν είναι πλέον σε θέση να φέρει ένα τέτοιο βάρος», είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο ο Λιβανέζος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι, αναφερόμενος στον πόλεμο στη γειτονική Συρία που ξέσπασε το 2011, απευθύνοντας επείγουσα έκκληση στη λεγόμενη «διεθνή κοινότητα» να συνεργαστεί με την χώρα του για τον οργανωμένο επαναπατρισμένο των Σύρων προσφύγων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα