ΑΘΗΝΑ
20:55
|
02.05.2024
Το υπουργείο Πολιτισμού λοιδορείται, μεταξύ άλλων, επειδή δεν έχει καταθέσει μήνυση για την εγκληματική επίθεση εις βάρος του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρατείνεται ως την Παρασκευή 28 Απριλίου η απεργία – αποχή όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, μόνιμων και μη, από καθήκοντα που σχετίζονται με την εφαρμογή του νόμου 5021 του 2023 για τα κρατικά μουσεία σύμφωνα με εξώδικο που στάλθηκε σήμερα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού.

Η αποχή καλύπτει τα μέλη των σωματείων που αναφέρονται στο εξώδικο δηλαδή: Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Νήσων, Πανελλήνια Ενωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Όπως υπενθυμίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και άλλα σωματεία εργαζομένων υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού, ο νόμος 5021 του 2023 ουσιαστικά αποσπά τα πέντε μεγάλα κρατικά Μουσεία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τα μετατρέπει σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου με διορισμένα από τον εκάστοτε υπουργό Διοικητικά Συμβούλια με σκοπό την εμπορευματική λειτουργία τους, σε βάρος του επιστημονικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού τους ρόλου.

Παράλληλα τα σωματεία των αρχαιολόγων αναφερόμενα στον ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού επισημαίνουν πως από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού του από επιχειρηματικούς «παράγοντες»  της Μυκόνου στις 7 Μαρτίου 2023 ως σήμερα (δηλαδή πάνω από έναν μήνα…) το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ως όφειλε για την «εγκληματική ενέργεια εις βάρος του συναδέλφου Μ. Ψαρρού και του απειλητικού μηνύματος σε άλλη συνάδελφό μας, συσχετίζοντάς τα με υποθέσεις της Μυκόνου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα