ΑΘΗΝΑ
01:40
|
18.05.2024
Παρά τις φανφάρες, η Κάθλιν Κοράντι δεν θα μπει σε κρησφύγετα τρωκτικών, ούτε θα ηγηθεί πεινασμένων τεριέ σε μολυσμένα υπόγεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, διόρισε την πρώτη «τσαρίνα των αρουραίων (rat czar)» της πόλης. Ο δήμαρχος έχει υποσχεθεί εδώ και καιρό ότι θα μειώσει τον πληθυσμό αρουραίων της πόλης, αλλά, αντί αυτού, ο αριθμός τους έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο Άνταμς ονόμασε την Κάθλιν Κοράντι ως τη νέα «Διευθύντρια Μείωσης Τρωκτικών» ή «τσαρίνα των αρουραίων» της πόλης. Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από το γραφείο του δημάρχου, η Κοράντι θα αποτελέσει το δημόσιο πρόσωπο των προσπαθειών μείωσης των τρωκτικών από τη διοίκηση Άνταμς και θα έρθει σε επαφή με τους εμπειρογνώμονες στο ζήτημα των αρουραίων.

Αποκαλώντας την Κοράντι «μαέστρο», ο Άνταμς ισχυρίστηκε ότι η νέα του στρατηγός στον πόλεμο κατά των αρουραίων θα εφαρμόσει «νέες τεχνολογίες για τον εντοπισμό και την εξόντωση πληθυσμών αρουραίων» και θα δοκιμάσει «καινοτόμους τρόπους για να αποκόψει τις πηγές τροφής των αρουραίων».

Ο πληθυσμός των αρουραίων της Νέας Υόρκης έχει αυξηθεί στα ύψη υπό τη θητεία του Άνταμς, με τις θεάσεις των κακόφημων ζωντανών να διπλασιάζονται μεταξύ 2021 και 2022.

Ενώ το γραφείο του Άνταμς απέδωσε την αύξηση στο γεγονός ότι έγιναν περισσότερες επιθεωρήσεις πέρυσι σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οι αντίπαλοί του λένε ότι είναι οι περικοπές στη συλλογή σκουπιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού που προκάλεσαν την πληθυσμιακή έκρηξη.

Ο Άνταμς έκτοτε περιόρισε τον χρόνο που μπορούν να κάθονται οι κάδοι απορριμμάτων στο πεζοδρόμιο χωρίς να τους μαζεύουν και την Τετάρτη ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας «Ζώνης Αποκλεισμού Αρουραίων του Χάρλεμ», στην οποία τα κτίρια θα προστατεύονται ιδιαιτέρως από τους αρουραίους και θα τοποθετούνται περισσότερες παγίδες.

Παρά τις φανφάρες, η Κοράντι στην πραγματικότητα δεν θα μπει σε κρησφύγετα τρωκτικών, ούτε θα ηγηθεί πεινασμένων τεριέ σε μολυσμένα υπόγεια. Ο νέα τσαρίνα έχει παρελθόν στη διδασκαλία και όχι στις μυοκτονίες, και προηγουμένως υπηρέτησε ως διευθύντρια σχεδιασμού για το τμήμα εκπαίδευσης της πόλης στο δήμο Κουίνς. Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, είπε ότι προτιμά τις «ανθρώπινες» μεθόδους ελέγχου των αρουραίων και ότι θα φέρει «μια προσέγγιση βασισμένη στην επιστήμη και τα συστήματα για την καταπολέμηση των αρουραίων».

Η Νέα Υόρκη φιλοξενεί περίπου δύο εκατομμύρια αρουραίους, σύμφωνα με μια μελέτη του 2014. Οι προηγούμενες διοικήσεις προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα με περιορισμένη επιτυχία, και ο τίτλος που αποδόθηκε στην Κοράντι είναι ένα νεύμα στο παρατσούκλι «rat czar» που δόθηκε στον αντιδήμαρχο Τζο Λότα, ο οποίος διορίστηκε το 2000 από τον τότε δήμαρχο, Ρούντι Τζουλιάνι, για να «εξολοθρεύσει τους αρουραίους».

Και ο ίδιος ο Άνταμς, ωστόσο, έχει δεχθεί 4 φορές πρόστιμο από την πόλη που διοικεί για το ότι δεν κατάφερε να ελέγξει τους αρουραίους στο διαμέρισμά του στο Μπρούκλιν. Ο πολιτικός του αντίπαλος Κέρτις Σλίουα προσφέρθηκε δημόσια νωρίτερα φέτος να δανείσει στον Άνταμς μια από τις γάτες.

«Έχει δοκιμάσει τα πάντα», είπε ο Σλίουα, «αλλά είναι καιρός να επιστρέψουμε στο καλύτερο μέτρο που έχει λειτουργήσει ποτέ. Και αυτό είναι γάτες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα