ΑΘΗΝΑ
21:47
|
26.04.2024
Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μίλησε στην La Repubblica για την αποφυλάκισή της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση για την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους η Εύα Καϊλή έκανε δηλώσεις στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica για τα αισθήματά της μετά από αυτή νέα εξέλιξη.

«Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να βγω από τη φυλακή. Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να είμαι στο σπίτι με την κόρη μου. Όλη την ημέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα την βλέπω μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου», είπε η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών, η οποία εμπλέκεται στο σκάνδαλο Qatargate.

Η Καϊλή θα υποβάλλεται σε τακτικές ακροάσεις είτε για παράταση, είτε για ανάκληση της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Σημειώνεται ότι η Καϊλή έχει επιμείνει στην αθωότητά της σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η απόφαση της αποφυλάκισης δρομολογήθηκε με πρωτοβουλία Βέλγου ανακριτή έπειτα από ασφυκτική πίεση που άσκησε ο Βέλγος δικηγόρος της, Σβεν Μέρι, που σχολίασε πως πρόκειται για μια «λογική απόφαση που άργησε να παρθεί».

Υπενθυμίζεται ότι η 44χρονη ευρωβουλευτής συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου 2022 ως κατηγορούμενη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αφού προηγουμένως ήρθη η ασυλία της και παύθηκε στη συνέχεια από αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα