ΑΘΗΝΑ
00:37
|
06.05.2024
Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι περιέχουν ουσίες που συνδέονται με ανεπιθύμητες επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποφυγή της κατανάλωσης των σκευασμάτων αδυνατίσματος «Trex Tea “refresh yourself”», «Trex Cap» και «Trex+plus» συνιστά ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιώντας ότι περιέχουν ουσίες που έχουν αποσυρθεί καθώς συνδέονται με ανεπιθύμητες επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα.

TrexTea Avrupa | Trex Tea Europa

Σε ανακοίνωσή του τονίζει πως τα προϊόντα αυτά διακινούνται από ξένες ιστοσελίδες με σκοπό την «αποτοξίνωση» και την «απώλεια βάρους» ωστόσο μετά από εργαστηριακό έλεγχο της αρμόδιας αρχής ελέγχου φαρμάκων και σκευασμάτων της Γαλλίας,  ANSM, διαπιστώθηκε πως περιείχαν τις φαρμακευτικές ουσίες σιβουτραμίνη και σιλδεναφίλη.

Trex Cap Herbal 30 Capsules for 1 Month Whole Food PERFECT - Etsy

Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική. Η δε σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Συνεπώς, η χρήση των συγκεκριμένων μη εγκεκριμένων προϊόντων ενέχει κίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ καταλήγει:

«Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένα σημεία διάθεσης μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα