ΑΘΗΝΑ
16:09
|
25.04.2024
Βαρέλι δίχως πάτο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που βάζει στην κιμαδομηχανή του Telegram φωτογραφίες ανυποψίαστων γυναικών για τους ματάκηδες του διαδικτύου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαφές σύμπτωμα της σαπίλας που χαρακτηρίζει τμήμα της ελληνικής κοινωνίας αποτελούν οι αποκαλύψεις για ομάδες χρηστών της εφαρμογής Telegram με τουλάχιστον 15.000 μέλη που αντάλλασσαν φωτογραφίες γυμνών γυναικών «της διπλανής πόρτας» από δεκάδες πόλεις της χώρας. Όχι μόνον για να εκδικηθούν με την δημοσιοποίηση πορνογραφικού υλικού ή ιδιωτικών στιγμών πρώην συντρόφους τους, αφού όπως αποκαλύπτεται αρκετοί από τους χιλιάδες χρήστες ανέβαζαν φωτογραφίες των αδελφών τους, παιδιών σε παραλίες ή ακόμη και των μητέρων τους όταν έκαναν ντους ή άλλαζαν ρούχα, μόνον και μόνο για να  έχουν αποκλειστική πρόσβαση στο αρρωστημένο υλικό γυμνών ή ημίγυμνων γυναικείων σωμάτων αντιμετωπίζοντάς τες σαν ένα ακόμη κομμάτι «κρέας» στην «κιμαδομηχανή» των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της «κλειδαρότρυπας».

Οι έως τώρα πληροφορίες που έχουν σημάνει συναγερμό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από καταγγελίες σοκαρισμένων υλικών που τις ενημέρωσαν για την δημοσιοποίηση προσωπικών φωτογραφιών σε τέτοιες ομάδες αρρωστημένων ατόμων,  κάνουν λόγο για περισσότερες από 100.000 γυμνές φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες αυτές έχουν διακινηθεί χωρίς συναίνεση ενώ κάποιες άλλες έχουν ανέβει στο Telegram και αφορούν γυναίκες σε δημόσιους χώρους χωρίς τη συναίνεσή τους.

Οι αποκαλύψεις έχουν δημιουργήσει μεγάλο σάλο και τάση στο Twitter με το χάσνταγκ: #τελεγκραμ ή #telegram

Σοκάρει η ανάρτηση της ομάδας «Yperoxes.gynaikes» στο Instagram που επικαλούμενη πολλές καταγγελίες αναφέρει ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα θύματα είναι ανήλικα. Σε κάποιο σημείο της ανάρτησης αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, διακινούνται στο διαδίκτυο πάνω από 100.000 γυμνές φωτογραφίες γυναικών από το Instagram, το Facebook ή το Only Fans, οι οποίες έχουν δεχθεί επεξεργασία ή έχουν «κατέβει» από τις πλατφόρμες παράνομα. Οι «επεξεργασμένες» γυμνές φωτογραφίες γυναικών που ως επί των πλείστον είναι ανήλικες, επεξεργάζονται μέσω συστήματος τεχνητής νοημοσύνης έτσι ώστε να αφαιρεθούν τα ρούχα.

Σύμφωνα με έρευνες, οι φωτογραφίες τροποποιούνται σε ρεαλιστικές εικόνες και βίντεο, με βάση ένα πραγματικό πρότυπο. Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό, όμως τις τελευταίες μέρες, έχουν δημιουργηθεί αρκετά ομαδικά γκρουπ που ονομάζονται «Ανταλλαγή Γυμνών Φωτογραφιών Πρώην» και άλλες ομαδικές με ανυποψίαστες γυναίκες στην Ελλάδα! Όποια γυναίκα ή κορίτσι πέσει θύμα αυτού του χυδαίου εγκλήματος να ξέρει αρχικά ότι είναι ΘΥΜΑ και δεν έχει κάνει κάτι λάθος ή κάτι κακό, καθώς είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας να μοιράζεται ότι υλικό επιθυμεί η ίδια! Χρειαζόμαστε αυστηρότερες ποινές για αυτά τα εγκλήματα που για ακόμα μια φορά έχουν ως θύματα τις γυναίκες!

Εάν είστε θύμα αυτής της παράνοιας, επικοινωνήστε με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος:

☎️: 11188

✉️: [email protected]

✉️: [email protected]»

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης thesstoday.gr  δημοσιοποίησε σήμερα πλούσιο σχετικό ρεπορτάζ με στοιχεία που καταγράφουν δεκάδες ομάδες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου, όπου χρήστες δίνουν το ονοματεπώνυμο της κοπέλας που αναζητούν, αλλά και το προφίλ της στα social media και στη συνέχεια περιμένουν από κάποιον να ανταποκριθεί προκειμένου να τους προμηθεύσει με φωτογραφικό υλικό ή βίντεο.

«Έχουμε φωτογραφίες και βίντεο από την…;», «Από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έχετε σπάνιο και ακυκλοφόρητο υλικό;», «Πληρώνω και θέλω βίντεο από την … αν έχει κάποιος», «Όποιος θέλει από Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα και Βούλα να μου στείλει να ανταλλάξουμε», «Μην ανησυχείτε για τίποτα, όλοι ενωμένοι ποτέ νικημένοι».

Αυτές είναι ορισμένες από τις συνήθεις φράσεις «διαλόγων» στις αρρωστημένες «ομάδες» του Telegram, που μετά το σάλο σταμάτησαν αλλά τα διαδικτυακά ίχνη τους έχουν παραμείνει αναλλοίωτα και τίθεται υπό τον «φακό» έρευνας των υπαλλήλων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μία από αυτές τις ομάδες αποκαλείται «Τα κορίτσια της διπλανής πόρτας» και έχει περίπου 15.000 μέλη στην εφαρμογή Telegram. Εκεί οι «χρήστες» κάνουν παραγγελίες φωτογραφικού υλικού γυναικών, κυρίως νεαρής ηλικίας και έως 40 ετών.

Όπως διαπιστώνει κανείς, οι «χρήστες» της διαδικτυακής κλειδαρότρυπας ανταλλάσσουν ή δημοσιεύουν πορνογραφικό υλικό γυναικών, χωρίς την συναίνεσή τους, εκθέτοντας ευαίσθητες προσωπικές τους στιγμές, δίνοντας συχνά ονοματεπώνυμο και άλλα στοιχεία τους.

Τι αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της thesstoday

Η φρίκη των χρηστών της διαδικτυακής «κλειδαρότρυπας» δεν σταματά εδώ. Ο αριθμός των φωτογραφιών που διακινείται είναι τεράστιος. Σε  ανάρτηση που έκανε κάποιος από τους διαχειριστές μίας τέτοιας ομάδας 22/2/23 υπάρχουν επιπλέον «ιδιωτικές ομάδες» για 13 πόλεις σε όλη την Ελλάδα με την «σημείωση» πως σύντομα θα ανοίξουν κι άλλες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ThessToday.gr, οι ιδιωτικές ομάδες χωρίζονται σε τρία επίπεδα και σε αυτές υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο αμέτρητων γυναικών ονομαστικά.

Για το επίπεδο 1 οι ενδιαφερόμενοι είναι υποχρεωμένοι να κοινοποιήσουν την ομάδα 10 φορές, στις εφαρμογές Discord, Reddit και Telegram. Βασική προϋπόθεση, όπως αναφέρεται, είναι να έχει γίνει σε διαφορετικές ομάδες. Στη συνέχεια, πρέπει να στείλουν screenshot στους admin, ότι ολοκλήρωσαν τις κοινοποιήσεις προκειμένου να γίνουν μέλη της ιδιωτικής ομάδας.

Στο επίπεδο 2, σύμφωνα με τους διαχειριστές, μπαίνουν μόνο «σοβαρά άτομα», τα οποία διαθέτουν ακυκλοφόρητο υλικό γυναικών-θυμάτων, και τα ίδια ενδιαφέρονται για μια ομαδική με οργανωμένο ονομαστικό υλικό. Για να καταφέρουν να μπουν, πρέπει να στείλουν το δικό τους πορνογραφικό υλικό που έχουν από γυναίκες. «Στην prive μας έχουμε μεγάλα άλμπουμ από κοπέλες που δεν υπάρχουν αλλού, για αυτό και είναι τόσο απαιτητικό να μπει κάποιος. Το 95% τρώει άκυρο γιατί στέλνουν υλικό που έχουν βρει από άλλο. Εμείς θέλουμε άτομα στην ομάδα με δικό τους υλικό!».

Στο επίπεδο 3 δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να μπεις. Όπως λένε οι διαχειριστές (admin) «αν αξίζει το υλικό του, θα βρεθεί στην ιδιωτική ομάδα με μυστικό τρόπο». Κάποιοι δε από αυτούς δίνουν την ακόλουθη συμβουλή:

«Κάντε αυτά που σας λέει ο admin και μπείτε σε μια prive που θα ζήλευαν όλες οι άλλες (και τη ζηλεύουν!). Όποιος ψάχνει για άπειρο υλικό, με οργάνωση σωστή, με εχεμύθεια και με άπειρη δουλειά από πολλούς παράγοντες, είναι η ιδιωτική ομάδα. Ό,τι γίνεται, γίνεται υπό άκρα μυστικότητα και ασφάλεια. Όπως βρήκα εγώ από γνωστές μου υλικό, είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε και εσείς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα