ΑΘΗΝΑ
20:25
|
04.05.2024
Πρόκειται για τον μαζικότερο θάνατο βοοειδών στις ΗΠΑ στην ιστορία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη σε φάρμα του Τέξας είχε ως αποτέλεσμα μια τεράστια πυρκαγιά που οδήγησε στον θάνατο 18.000 αγελάδες. Τοπικοί αξιωματούχοι περιέγραψαν την απώλεια ως το μεγαλύτερο μεμονωμένο θάνατο βοοειδών στις ΗΠΑ στην καταγεγραμμένη ιστορία.

Η Μάντι Γκφέλερ, δικαστής της κομητείας, είπε στο USA Today ότι η έκρηξη στο αγρόκτημα South Fork Dairy κοντά στην πόλη Ντίμιτ μπορεί να προκλήθηκε από ένα ελαττωματικό κομμάτι αγροτικού εξοπλισμού. Σημείωσε ότι οι πυροσβέστες εξακολουθούν να ερευνούν τα αίτια.

Η φάρμα γαλακτοπαραγωγής φέρεται να είχε ανοίξει στην περιοχή μόλις πριν από τρία χρόνια και απασχολούσε 50 έως 60 άτομα. Από τη φωτιά δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες και μόνο ένα άτομο τραυματίστηκε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου από την Τρίτη φέρεται να είναι σε κακή αλλά σταθερή κατάσταση.

Η Γκφέλερ δήλωσε ότι οι περισσότερες από τις 18.000 αγελάδες που χάθηκαν βρίσκονταν όταν ξέσπασε η φωτιά σε ένα μεγάλο μαντρί στο οποίο θα αρμέγονταν. Τα ζώα που σκοτώθηκαν αντιστοιχούν περίπου στο 90% του συνολικού κοπαδιού της φάρμας, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Σημείωσε ότι κάθε αγελάδα αποτιμήθηκε περίπου στα 2.000 δολάρια, που σημαίνει ότι οι απώλειες της South Fork Dairy σε ζώα θα μπορούσαν να ανέλθουν σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, ακόμη και πριν συμπεριληφθούν ο εξοπλισμός και οι ζημιές των κτιρίων.

«Βλέπετε μια καταστροφική απώλεια», είπε η Γκφέλερ. «Η καρδιά μου είναι κοντά σε κάθε άτομο που εμπλέκεται σε αυτή την επιχείρηση».

Ένας συνεργάτης του Animal Welfare Institute – μιας ομάδας υπεράσπισης με έδρα την Ουάσιγκτον – ισχυρίστηκε ότι το περιστατικό ξεπερνά εύκολα όλα τα ρεκόρ από τότε που άρχισε να παρακολουθεί πυρκαγιές σε αχυρώνες και αγροκτήματα το 2013. Το προηγούμενο τέτοιου είδους ρεκόρ σημειώθηκε το 2020 όταν μια πυρκαγιά στα βόρεια της Νέας Υόρκης γαλακτοκομείο σκότωσε περίπου 400 αγελάδες.

Οι υπεύθυνοι έχουν διχογνωμίες σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσουν το έργο του καθαρισμού των 18.000 απανθρακωμένων σφαγίων. Ενώ η Επιτροπή του Τέξας για την Ποιότητα του Περιβάλλοντος παρέχει ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές για την ταφή των ζώων, όπως η τοποθέτησή τους σε απόσταση τουλάχιστον 15 μέτρων από πηγάδια νερού, δεν έχει προβλέψεις για τους ομαδικούς τάφους, σημείωσε η USA Today.

Ο δήμαρχος του Ντίμιτ, Ρότζερ Μαλόουν, είπε στο πρακτορείο ότι παρόλο που έχει παρακολουθήσει μαθήματα διαχείρισης έκτακτης ανάγκης που διδάσκουν το πώς απορρίπτονται τα πτώματα ζώων μετά από μια καταστροφή, δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα χρειαστεί να το εφαρμόσει σε τόσο μεγάλη κλίμακα.

«Πώς πετάτε 18.000 σφάγια; Αυτό είναι κάτι που απλά δεν το συναντάς συχνά», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα