ΑΘΗΝΑ
22:15
|
04.05.2024
Ο Αραβικός Σύνδεσμος πρόκειται να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση την Κυριακή για να συζητήσει τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Σουδάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αραβικός Σύνδεσμος πρόκειται να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση την Κυριακή για να συζητήσει τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Σουδάν, αναφέρει το Anadolu.

Ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Χοσάμ Ζακί είπε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων στο Κάιρο μετά από αίτημα της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Σουδάν.

Μάχες ξέσπασαν το Σάββατο μεταξύ του σουδανικού στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) στην πρωτεύουσα Χαρτούμ.

Ενώ η RSF κατηγόρησε τον στρατό ότι επιτέθηκε στις δυνάμεις του νότια του Χαρτούμ με ελαφρά και βαρέα όπλα, ο στρατός είπε ότι η παραστρατιωτική δύναμη «διέδωσε ψέματα» και την ανακήρυξε ομάδα «ανταρτών».

Το Σάββατο, η Αίγυπτος εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις εξελίξεις στο Σουδάν και κάλεσε όλα τα σουδανικά μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση. Η Σαουδική Αραβία κάλεσε επίσης τους τις αντίπαλες μεριές του Σουδάν να συνεχίσουν το διάλογο για να επιλύσουν τις διαφορές τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα