ΑΘΗΝΑ
02:30
|
05.10.2023
Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να χάνει, τόσο λόγω της διαχείρισης των σεισμών, όσο για την οικονομία που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές της 14ης Μαϊου, ο Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να χάνει έδαφος έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευνοείται, καθώς τον στηρίζει, τόσο η ομάδα των έξι, όσο και το φιλοκουρδικό κόμμα που δεν έχει δικό του υποψήφιο. Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να χάνει, τόσο λόγω της διαχείρισης των σεισμών, όσο και για την οικονομία που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα.

Οι νέες σφυγμομετρήσεις που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας δείχνουν το εξής παράδοξο. Την ώρα που ο Ερντογάν βγαίνει δεύτερος έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, το κόμμα του καταγράφει ένα ευρύ προβάδισμα από την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ έχει αρκετές πιθανότητες να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Γκρίζους Λύκους, που από ότι φαίνεται συγκρατούν την ισχύ τους, καταγράφοντας όμως μικρές απώλειες.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας φαίνεται να προηγείται με σημαντική διαφορά στις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metropol.

ΑΚΡ: 35%

Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό κόμμα: 21,7%

Φιλοκουρδικό κόμμα των Λαών: 11,2%

Καλό Κόμμα: 8,4%

Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (Γκρίζοι Λύκοι): 4,5%

Κόμμα Πατρίδας: 2,3%

Όλα τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται κάτω του 1% με εξαίρεση ίσως το αριστερό Εργατικό Κόμμα της Τουρκίας που με 0,9% δίνει μάχη για να περάσει το όριο.Βέβαια, στα παραπάνω ποσοστά δεν είναι ενσωματωμένο το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων αρνήθηκαν να απαντήσουν στην έρευνα που έγινε από την Metropol.

Βάσει της κατανομής των αναποφάσιστων η δύναμη του ΑΚΡ ανέρχεται, σύμφωνα με την έρευνα, στο 40,1%, του CHP στο 24,6%, του HDP στο 12,8%, του Καλού Κόμματος στο 9,6%, του ΜΗΡ στο 5,1% και του Κόμματος Πατρίδας του Ιντζέ στο 2,7%. Αξίζει να αναφερθεί ότι για να έχει αυτονομία κινήσεων ο μελλοντικός πρόεδρος πρέπει η συμμαχία που τον στηρίζει να έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον τις 301 έδρες της απόλυτης πλειοψηφίας των συνολικά 600 εδρών του τουρκικού κοινοβουλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα από βδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Ιστορικά αναγκαίος ένας πολυπολικός κόσμος, λέει ο Πούτιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα