ΑΘΗΝΑ
10:47
|
18.04.2024
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής από τις 17 έως τις 21 Απριλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής από τις 17 έως τις 21 Απριλίου, ανακοίνωσε την Κυριακή το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Από τις 17 έως τις 21 Απριλίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βραζιλία, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα και η Κούβα. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει συναντήσεις με τους ηγέτες αυτών των χωρών και συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών», ανέφερε.

Σύμφωνα με το υπουργείο, βασικός στόχος της περιοδείας του Λαβρόφ είναι η ενίσχυση της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών στον πολιτικό, εμπορικό και οικονομικό τομέα καθώς και τον εκπαιδευτικό, ανθρωπιστικό, πολιτιστικό και άλλους τομείς. «Οι συνομιλίες προγραμματίζεται να επικεντρωθούν σε ζητήματα ενίσχυσης του νομικού πλαισίου του σημερινού κόσμου, το οποίο βασίζεται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε το υπουργείο. «Η Λατινική Αμερική είναι μια φιλική περιοχή, ένα από τα κέντρα του σχηματισμού ενός πολυπολικού κόσμου και η Ρωσία σχεδιάζει να διατηρήσει έναν δυναμικό διάλογο μαζί της, να αναπτύξει εποικοδομητική συνεργασία απαλλαγμένη από κάθε υπαγόρευση από το εξωτερικό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ «τιμωρούν» τον Μαδούρο με ξεπάγωμα των κυρώσεων σε πετρέλαιο και αέριο

Θα συνδράμει η Ελλάδα την επίθεση κατά του Ιράν;

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Ευχολόγιο Μητσοτάκη για να μην γίνει περιφερειακή η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα