ΑΘΗΝΑ
07:56
|
05.05.2024
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία τη Δευτέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία τη Δευτέρα για συνομιλίες με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν και τον πρίγκιπα διάδοχό του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, αναφέρει το Anadolu.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω αναφορών ότι ο πολιτικός αρχηγός της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε θα επισκεφθεί το πλούσιο σε πετρέλαιο βασίλειο τη Δευτέρα για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.

Μιλώντας στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό Palestine Voice, ο Παλαιστίνιος πρέσβης στο Ριάντ Μπασέμ Αλ-Άγκα είπε ότι ο Αμπάς θα συζητήσει τις παλαιστινιακές εξελίξεις με τους Σαουδάραβες αξιωματούχους κατά την επίσκεψή του.

Ο Αμπάς θα μιλήσει για τα «σιωνιστικά [ισραηλινά] εγκλήματα στο Τζαμί Αλ Άκσα και την Εκκλησία του Παναγίου Τάφου [στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ] και για τους Παλαιστίνιους που υποφέρουν από την ισραηλινή κατοχή», πρόσθεσε.

Την Παρασκευή, η Σαουδική Αραβία φιλοξένησε υπουργική συνάντηση της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Ομάν, του Κουβέιτ, του Μπαχρέιν, του Ιράκ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κατά την οποία οι συμμετέχοντες καταδίκασαν σθεναρά τις ισραηλινές επιθέσεις σε πιστούς στο συγκρότημα Al-Aqsa και μέτρα που υπονομεύουν τη λύση των δύο κρατών.

Η ένταση κλιμακώθηκε στα παλαιστινιακά εδάφη την περασμένη εβδομάδα, αφού οι ισραηλινές δυνάμεις εξανάγκασαν τους πιστούς να φύγουν μέσα από το συγκρότημα του τζαμιού Al-Aqsa στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι ισραηλινές επιδρομές στο τέμενος προκάλεσαν ως αντίποινα ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας και τον Λίβανο, με το Ισραήλ να απαντά με βομβαρδισμούς από αέρα και με το πυροβολικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα