ΑΘΗΝΑ
00:12
|
27.04.2024
Ρώσοι και Ουκρανοί πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποκαταστήσουν την ειρήνη το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρώσοι και Ουκρανοί πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποκαταστήσουν την ειρήνη στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος, την Κυριακή κατά τη διάρκεια της Πασχαλινής Αγρυπνίας στον Καθεδρικό Ναό Χριστού Σωτήρος της Μόσχας, μεταδίδει το TASS.

«Θλιβερά γεγονότα, τα οποία μπορεί να περιγραφούν ακόμη και ως εσωτερική κόντρα, λαμβάνουν χώρα τώρα στην ιστορική ρωσική γη μας. Σήμερα, απευθύνομαι σε Ρώσους και Ουκρανούς, ιδιαίτερα σε αυτούς που ενεπλάκησαν σε αυτή τη σύγκρουση παρά τη θέλησή τους: με τη δύναμη της προσευχής μας και τις καλές μας πράξεις και τις καλές μας προθέσεις, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει αυτή η σύγκρουση το συντομότερο δυνατό», είπε.

Ο πατριάρχης εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι ο λαός της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα αποκαταστήσει την «ειρήνη και την καλή συνύπαρξη και τους ισχυρούς αδελφικούς δεσμούς μεταξύ του λαού μας, που ήταν ένα έθνος σε κάποιο σημείο, που κατοικούσε σε μια χώρα της Ρωσίας».

«Η ειδική προσευχή μου σήμερα θα αφορά αυτό και θα σας ζητήσω από όλους να συμμετάσχετε», πρόσθεσε.

Το Πάσχα είναι η κεντρική γιορτή ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου που μνημονεύει μια καίρια στιγμή στην ιστορία του Χριστιανισμού – την ανάσταση του Ιησού Χριστού από τους νεκρούς. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία καθορίζει την ημερομηνία με βάση τα ηλιακά και σεληνιακά ημερολόγια. Το 2023 πέφτει στις 16 Απριλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα