ΑΘΗΝΑ
17:06
|
07.05.2024
Ένας πρώην βουλευτής, που καταδικάστηκε για απαγωγή, πυροβολήθηκε μαζί με τον αδερφό του ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση από την αστυνομία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας πρώην βουλευτής στο κοινοβούλιο της Ινδίας, που καταδικάστηκε για απαγωγή, πυροβολήθηκε μαζί με τον αδερφό του ενώ η αστυνομία τους συνόδευε για ιατρικό έλεγχο σε μια δολοφονία που καταγράφηκε σε ζωντανή τηλεόραση το Σάββατο, αναφέρει το Reuters.

Τα δραματικά πλάνα των ανδρών που σκοτώθηκαν κοινοποιήθηκαν σε κανάλια εκπομπής και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας ένοπλος φαίνεται να απλώνει τους ώμους της αστυνομίας για να στρέψει ένα πιστόλι στον κρόταφο του πρώην βουλευτή, Ατίκ Αχμέντ, του οποίου το τουρμπάνι σκάει καθώς το όπλο εκτοξεύεται.

Ο αδερφός του, Ασράφ Αχμέντ, πυροβολήθηκε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου αργότερα.

Σε άλλα πλάνα, που τραβήχτηκαν από τον συνεργάτη του Reuters, ANI, ένας ένοπλος φαίνεται να πυροβολεί επανειλημμένα τα σώματα των αδερφών καθώς κείτονταν στο έδαφος.

Τα δύο θύματα πέθαναν μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ η αστυνομία συνέλαβε γρήγορα τρεις άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία.

Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δράστες υποδύονταν τους δημοσιογράφους. Ο ένας παραδόθηκε αμέσως μετά τον πυροβολισμό, ενώ οι αστυνομικοί υπέταξαν τους άλλους δύο υπόπτους.

Ήταν ανάμεσα σε ένα πλήθος δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί καθώς τα δύο αδέρφια, φερόμενοι ως αρχηγοί σε τοπική εγκληματική οργάνωση, μεταφέρονταν με χειροπέδες από ένα νοσοκομείο της πόλης Prayagraj στη βόρεια πολιτεία Uttar Pradesh το βράδυ του Σαββάτου.

Αφού πραγματοποίησαν τη δολοφονία, οι ύποπτοι ένοπλοι φώναξαν ινδουιστικές θρησκευτικές ψαλμωδίες.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Φοβούμενη την πιθανότητα βίαιων αναταραχών στον απόηχο των δολοφονιών, η κυβέρνηση του Ούταρ Πραντές απαγόρευσε συγκεντρώσεις περισσότερων από τεσσάρων ατόμων σε ολόκληρη την πολιτεία.

«Η πολιτειακή κυβέρνηση επέβαλε περιοριστικές εντολές μετά τη δολοφονία των Ατίκ Αχμέντ και Ασράφ Αχμέντ, οι οποίοι ήταν μέλη μιας μεγάλης μαφίας που εμπλέκεται σε αρπαγή γης και σε υποθέσεις δολοφονιών», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας.

«Δεν θέλουμε καμία μορφή διαμαρτυρίας να αποκτήσει δυναμική», είπε ο αξιωματούχος υπό όρους ανωνυμίας, καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένος να μιλήσει με τον Τύπο.

Η πολιτειακή κυβέρνηση, που ελέγχεται από το ινδουιστικό εθνικιστικό κόμμα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, διέταξε τη διεξαγωγή δικαστικής έρευνας για τις δολοφονίες.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία σκότωσε τον γιο του Ατίκ Αχμέντ στην πόλη Jhansi. Καταζητείται σε σχέση με μια υπόθεση δολοφονίας που ερευνούνταν στο πλαίσιο μιας ευρύτερης καταστολής μιας μαφίας γης που δρούσε στο Uttar Pradesh.

Η αστυνομία στο Uttar Pradesh έχει σκοτώσει περισσότερους από 180 ύποπτους εγκληματίες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων τα τελευταία έξι χρόνια.

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Samajwadi, είπε ότι η δολοφονία του πρώην μέλους του κόμματός του, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία, αποδεικνύει την αποτυχία του κυβερνώντος κόμματος Bharatiya Janata να επιβάλει νόμο και τάξη στο Uttar Pradesh.

«Όταν κάποιος μπορεί να σκοτωθεί πυροβολώντας ανοιχτά μέσα στον κλοιό ασφαλείας της αστυνομίας, τότε τι γίνεται με την ασφάλεια του ευρύτερου κοινού», ανέφερε σε tweet ο Ακιλές Γιαντάβ του Samajwadi.

Πριν χάσει τις εκλογές το 2014, ο Αχμέντ ήταν βουλευτής με το Samajwadi και αργότερα το περιφερειακό κόμμα Apna Dal.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα