ΑΘΗΝΑ
17:26
|
04.05.2024
Ο θάνατος συναδέλφου τους που δούλευε εξαντλητικά 12ωρα, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των εργαζομένων στο εργαστάσιο της πρώην ΕΒΓΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ΜΑΤ επιστράτευσε η εργοδοσία της EMFI (πρώην ΕΒΓΑ) για να σπάσει την 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη, 18 Απριλίου, διαμαρτυρόμενοι για την εντατικοποίηση και τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 12 Απριλίου, ένας εργαζόμενος στο εργοστάσιο, που δούλευε όπως καταγγέλλεται εξαντλητικά 12ωρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας.

Όπως τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών που προκήρυξε την απεργία, μετά από αίτημα των εργαζομένων στο εργοστάσιο, «η ένταση της δουλειάς για να βγει η παραγωγή της μεγαλοεργοδοσίας έχει χτυπήσει κόκκινο στα εργοστάσια της EMFI –ΦΑΓΕ – ELBISCO –KANAKI- ΜΙΜΙΚΟ αναγκάζοντας αρκετούς συναδέλφους να αποχωρούν οι ίδιοι από την δουλειά τους καθώς είτε δεν μπορούν να αντέξουν αυτούς τους ρυθμούς, είτε φεύγουν για να προστατέψουν την υγεία και ζωή τους. Η εργασία επιβαρύνεται ιδιαίτερα και λόγω ελλιπούς συντήρησης ακόμη και σε καινούρια μηχανήματα καθώς η αγορά τους επιδοτείται αλλά η συντήρηση όχι».

Το σωματείο και η Ομοσπονδία διεκδικούν: 

  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις και να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στα τμήματα.
  • Να μετατραπούν σε αορίστου οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που κρατούν σε ομηρία εκατοντάδες εργαζομένους εδώ και χρόνια.
  • Να υπογραφεί Επιχειρησιακή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
  • Να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη συντήρηση όλων των μηχανημάτων και να εξασφαλίζεται η ορθή τους λειτουργία.
  • Να γίνουν έλεγχοι από όλες τις υπηρεσίες του κράτους (ΣΕΠΕ, υπουργείο Εργασίας) για την καταπάτηση των ωραρίων, αδειών, κ.α.
  • Να διενεργηθούν έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς (πυροσβεστική, πολεοδομία, κ.λπ.) για την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων και την στατικότητα των κτιρίων.
  • Να αναλάβει το κόστος η κυβέρνηση και η εργοδοσία να εκπαιδεύσουν το προσωπικό, ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα σε περίπτωση φωτιάς ή σεισμού ή κάποιας απώλειας χημικών ποσοτήτων που χρησιμοποιούνται στην λειτουργία των μηχανολογικών εγκαταστάσεων και γραμμών παραγωγής.
  • Να συνεδριάσει με ευθύνη της εργοδοσίας με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η Επιτροπή των εργαζομένων για την Υγιεινή και Ασφάλεια της εργασίας.

Με πληροφορίες από 902.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στη δυτική Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα