ΑΘΗΝΑ
16:06
|
01.05.2024
Τρεις νεκροί και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων καθώς περισσότερα από 20 οχήματα καταπλακώθηκαν και παραμένουν κάτω από βράχους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια μεγάλη κατολίσθηση στο βορειοδυτικό Πακιστάν άφησε πίσω τις τουλάχιστον τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ενώ ο τραγικός απολογισμός αναμένεται να μεγαλώσει καθώς δεκάδες οχήματα καταπλακώθηκαν από βράχους, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε, μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις, νωρίς σήμερα Τρίτη, κοντά στο Torkham, ένα βασικό συνοριακό πέρασμα μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν στην επαρχία Khyber Pakhtunkhwa.

«Πρόκειται για μια μεγάλη κατολίσθηση και η διαδικασία εκκένωσης θα χρειαστεί χρόνο για να ολοκληρωθεί. Υπάρχουν περίπου 20 με 25 οχήματα που θάφτηκαν κάτω από την κατολίσθηση», ανέφερε τοπικός αξιωματούχος στο Al Jazeera.

Ο Μπιλάλ Φαϊζί, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Rescue 1122 στην περιοχή, είπε στο Al Jazeera ότι οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης για να εντοπίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί κάτω από την κατολίσθηση. Είπε ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από 20 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων φορτηγών, κάτω από τα ερείπια.

«Δεν πρόκειται για μια μικρή κατολίσθηση που μπορεί να καθαριστεί γρήγορα. Έχουμε περισσότερα από 60 άτομα που εργάζονται εδώ για να απομακρύνουν τα ερείπια. Είναι σαν να έχει καταρρεύσει ένα ολόκληρο βουνό», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα