ΑΘΗΝΑ
00:12
|
04.05.2024
Καλούν τους Βρετανούς να διαδηλώσουν στην πλατεία Τραφάλγκαρ με κίτρινα μπλουζάκια και κεντρικό σύνθημα «Δεν είσαι ο βασιλιάς μας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Republic, μια ομάδα Βρετανών που αγωνίζεται κατά της μοναρχίας, σχεδιάζει διαδήλωση στις 6 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της στέψης του βασιλιά Κάρολου.

Η ομάδα, που ζητά την αντικατάσταση του βασιλιά από έναν εκλεγμένο, δημοκρατικό αρχηγό κράτους, παροτρύνει τους Βρετανούς να διαδηλώσουν, από τις 6 το πρωί της μεγάλης για το Μπάκινχαμ ημέρας, στην πλατεία Τραφάλγκαρ κοντά στο άγαλμα του βασιλιά Καρόλου Α’, φορώντας κίτρινα μπλουζάκια, με κεντρικό σύνθημα «Δεν είσαι ο βασιλιάς μας».

Η ομάδα, η οποία ισχυρίζεται ότι υποστηρίζεται από περισσότερους από 80.000 ανθρώπους, λέει ότι περισσότεροι από χίλιοι θα τους ακολουθήσουν για να διαμαρτυρηθούν κατά μήκος της διαδρομής την ημέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου. Οργανωτής και επικεφαλής της είναι ο Graham Smith, ο οποίος πρόσφατα κατηγόρησε το BBC ότι δεν είναι αμερόληπτο στην κάλυψη της μοναρχίας.

Διαμαρτυρίες κατά της στέψης έχουν προγραμματιστεί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ιδίως στις πρωτεύουσες. Στη Σκωτία, μια πορεία για την ανεξαρτησία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί ταυτόχρονα με τη στέψη. Στο Εδιμβούργο θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία στο Εθνικό Μνημείο της Σκωτίας. Περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται να πάνε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα