ΑΘΗΝΑ
11:22
|
13.04.2024
Μόσχα και Καράκας θα ενισχύσουν τη συνεργασία σε έργα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ενισχύει τις σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Καράκας, δήλωσε, χθες Τρίτη, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

«Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο είχαμε μια ωραία συνάντηση που θα ωφελήσει τις διμερείς σχέσεις και την κοινή συνεργασία σε διάφορους τομείς της ανάπτυξης των εθνών μας, επισκέφτηκε ευγενικά τη χώρα μας», έγραψε ο Μαδούρο στο Twitter.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών που έφτασε στο Καράκας προερχόμενος από την Βραζιλία, στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Λατινική Αμερική, είχε επίσης συνάντηση με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της χώρας και με τον Βενεζουελάνο ομόλογό του Ιβάν Γκιλ Πίντο, τον οποίο κάλεσε να επισκεφθεί επίσημα τη Μόσχα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η ανάπτυξη πολυεθνικών φορέων, όπως η Κοινότητα των Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC) και άλλες περιφερειακές διαδικασίες, θα συμβάλει στη διατήρηση της ταυτότητας της περιοχής και θα διασφαλίσει μια «ισότιμη βάση στις συζητήσεις για μια μελλοντική παγκόσμια τάξη».

Η Ρωσία είναι «παγκόσμια πρωταθλήτρια» όσον αφορά την έκταση των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν και θα μοιραστεί την εμπειρία της για τον μετριασμό των επιπτώσεών τους με τη Βενεζουέλα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση.

«Υποστηρίζουμε πλήρως τη θέση των φίλων μας από τη Βενεζουέλα. Είναι η χώρα τους, οι υδρογονάνθρακές τους, η οικονομία τους που υπόκεινται στις σκληρότερες παράνομες κυρώσεις και είναι επιλογή τους πώς θα συνεχίσουν να εργάζονται και να αναπτύσσουν τη χώρα τους», προσθέτοντας ότι «θα εργαστούμε για να κάνουμε την οικονομία της Βενεζουέλας να εξαρτάται όλο και λιγότερο από ιδιοτροπίες και γεωπολιτικά παιχνίδια των Ηνωμένων Πολιτειών ή άλλων παικτών από το δυτικό στρατόπεδο».

Η Ρωσία και η Βενεζουέλα θα ενισχύσουν τη συνεργασία στην παραγωγή πετρελαίου και την ανάπτυξη εγκαταστάσεων φυσικού αερίου καθώς και σε άλλα πολλαπλά έργα, δήλωσε επίσης ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Έχουμε προγραμματισμένα πολλά έργα στον τομέα της παραγωγής πετρελαίου, την ανάπτυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου, στη γεωργία, την ιατρική και τα φαρμακευτικά προϊόντα, τις επικοινωνίες, το διάστημα και τη σφαίρα των νέων τεχνολογιών. Σε όλους αυτούς τους τομείς, θα ενισχύσουμε τη συνεργασία μας και θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε ενεργά τους υπάρχοντες μηχανισμούς για το σκοπό αυτό, συμπεριλαμβανομένης μιας διακυβερνητικής επιτροπής υψηλού επιπέδου», συνέχισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ινδονησία διέψευσε πως θα συνάψει σχέσεις με το Ισραήλ

Το Ισραήλ περιμένει αντίποινα από το Ιράν εντός των επόμενων 48 ωρών- Προειδοποίηση εξέδωσαν οι ΗΠΑ

Το Μεξικό καλεί το Διεθνές Δικαστήριο να εκδιώξει τον Ισημερινό από τον ΟΗΕ

Μπάιντεν: Οποιαδήποτε επίθεση στις Φιλιππίνες θα μας βρει στο πλευρό τους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα