ΑΘΗΝΑ
23:22
|
27.04.2024
Περισσότεροι από 150.000 εργαζόμενοι στις ομοσπονδιακές δημόσιες υπηρεσίες απαιτούν καλύτερους μισθούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 155.000 Καναδοί δημόσιοι υπάλληλοι κατεβαίνουν στον δρόμο σήμερα Τετάρτη, σε μια ιστορική απεργία που το μόνο προηγούμενό της ανάγεται στο μακρινό 1991, απαιτώντας αυξήσεις μισθών στα όρια του πληθωρισμού που έφτασε το 8% πέρυσι στη χώρα της Βόρειας Αμερικής.

Σχεδόν το ένα τρίτο των ομοσπονδιακών δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να συμμετέχουν στην απεργία, με 250 πικετοφορίες να έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα.

«Βρισκόμαστε στην αρχή μιας ιστορικής απεργίας με σκοπό να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα λαμβάνει υπόψη της το κόστος ζωής», εξήγησε το βράδυ της Τρίτης ο Κρις Άιλγουορντ, εθνικός πρόεδρος της Συμμαχίας Δημοσίων Υπηρεσιών του Καναδά (PSAC), μιας από τις κύριες συνδικαλιστικές οργανώσεις στη χώρα, η οποία διαπραγματεύεται εδώ και μήνες με την κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό .

Η PSAC απαιτεί αύξηση μισθού 13,5% σε τρία χρόνια, ή 4,5% ετησίως για να αντισταθμίσει τον πληθωρισμό. Η κυβέρνηση προτείνει 9% για τρία χρόνια. Στον Καναδά, η άνοδος των τιμών επιβραδύνθηκε τον Μάρτιο στο 4,3%, μετά το 2022 όταν ο δείκτης τιμών καταναλωτή άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο, άνω του 8%, τον Ιούλιο.

Το σωματείο ζητά επίσης μεγαλύτερη ευελιξία στην τηλεργασία, καθώς οι υπάλληλοι όλων των υπουργείων, οι περισσότεροι από τους οποίους εξακολουθούν να εργάζονται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως μετά την πανδημία, έπρεπε να επιστρέψουν στα γραφεία τους δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα