ΑΘΗΝΑ
10:12
|
10.05.2024
Νέο ψήφισμα ανατρέπει τη λεγόμενη τροπολογία Παπαδημούλη και ελευθερώνει χρηματοδότηση για ενίσχυση των συνόρων χωρών της Ε.Ε..
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα με 322 ψήφους υπέρ, 290 κατά και 120 αποχές την τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) προκειμένου να διοχετευτούν άμεσα ευρωπαϊκά κονδύλια για την ενίσχυση των «ικανοτήτων και υποδομών» στα σύνορα χωρών της Ε.Ε..

Η εξέλιξη που «παρακάμπτει» τη λεγόμενη «τροπολογία Παπαδημούλη» (που είχε εγκριθεί στις 29/3/23 προκειμένου να μην ξοδευτούν ευρωπαϊκά χρήματα «για την κατασκευή φρακτών ή τειχών στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης») θεωρείται πως ανοίγει το δρόμο μεταξύ άλλων και για την χρηματοδότηση της αποπεράτωσης του φράκτη στον Έβρο.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης και Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ υπερψήφισαν σύσσωμο το ΕΛΚ με μόλις μία ψήφο κατά και το Renew Europe (το οποίο είχε υποστηρίξει την τροπολογία Παπαδημούλη), ανάμεσα σε αυτούς και ο Γιώργος Κύρτσος.

Το σημερινό αποτέλεσμα στο Ευρωκοινοβούλιο χαιρετίστηκε από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, που με ανάρτησή του στο Τουίτερ σχολίασε δηκτικά:

«Κατέπεσε η «τροπολογία @papadimoulis» για μη χρηματοδότηση φράχτη σε Έβρο. @EPPGroup & ΕΕ δίνουν απάντηση. Φυλάμε σύνορα προωθούμε μετανάστευση με κανόνες.@neademokratia σε @Europarl_EN & Κυβέρνηση σε Συμβούλιο συντονισμένα & με σχέδιο αντιμετωπίσαμε τη μεταναστευτική κρίση. Ειδικά με πρωτοβουλίες Med5 και διαδικασία Βίλνιους για αλληλεγγύη προς κράτη υποδοχής και αποτελεσματική φύλαξη συνόρων Ε.Ε.».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Φοίβο Ιωαννίδη

Δολοφονία Αντώνη Καργιώτη: Παραπομπή με βαρύ κατηγορητήριο ζητά ο εισαγγελέας

Νεκροί σε διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν

Στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα