ΑΘΗΝΑ
15:18
|
26.04.2024
Παρά το γεγονός ότι αναμένεται να ξεκινήσει μια συμφωνημένη 24ωρη κατάπαυση του πυρός, οι RSF και ο στρατός συνεχίζουν να μάχονται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρά το γεγονός ότι αναμένεται να ξεκινήσει μια συμφωνημένη 24ωρη κατάπαυση του πυρός, οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) και ο σουδανικός στρατός συνεχίζουν να επιτίθενται ο ένας στις θέσεις του άλλου.

«Η τρίτη συνεχόμενη προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός αποσκοπεί στο να υπάρξει ένα παράθυρο, ώστε οι άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους να αποκτήσουν πρόσβαση σε βασικά είδη ανάγκης και όσοι έχουν τέτοια ανάγκη, να μπορέσουν να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια», ανέφερε από το Χαρτούμ η ανταποκρίτρια του Al Jazeera Χίμπα Μόργκαν.

«Βαρύ πυροβολικό εξακολουθεί να ακούγεται στην περιοχή της γενικής διοίκησης του σουδανικού στρατού, καθώς υπήρξε σκηνή έντονων μαχών μεταξύ των RSF και του στρατού», είπε.

«Ο στρατός είπε ότι εντόπισε τα φυλάκια των RSF και στοχεύει να χτυπήσει αυτές τις περιοχές για να προστατεύσει τη γενική διοίκηση».

Ο ανταποκριτής του Al Jazeera στο Μερόβε Οσάμα Σιντ Άχμαντ λέει ότι υπάρχει σχετική ηρεμία στην πόλη, αλλά η κατάσταση απέχει πολύ από το φυσιολογικό.

«Ο σουδανικός στρατός ελέγχει το αεροδρόμιο και κυνηγά αυτό που αποκαλεί τους αντάρτες στην πόλη».

Λίγο νωρίτερα, το Al Jazeera μετέδωσε πως οι RSF δεσμεύτηκαν να τηρήσουν μια 24ωρη κατάπαυση του πυρός από τις 19:00 (ώρα Ελλάδας).

«Επιβεβαιώνουμε την πλήρη δέσμευσή μας για πλήρη κατάπαυση του πυρός και ελπίζουμε ότι η άλλη πλευρά θα τηρήσει την κατάπαυση του πυρός την ανακοινωθείσα ώρα», ανέφεραν σε ανακοίνωση.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τον σουδανικό στρατό.

Οι δύο πλευρές την είχαν κι εχθές ανακοινώσει τη δέσμευσή τους για μια 24ωρη κατάπαυση του πυρός, αλλά οι μάχες συνεχίστηκαν σε περιοχές της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα