ΑΘΗΝΑ
03:03
|
02.05.2024
Για μια χούφτα δολάρια πουλήθηκε ένας εξαιρετικά σπάνιος σκελετός τυραννόσαυρου (T-rex) στη Ζυρίχη. Θα καταλήξει σε ιδιωτική συλλογή; Τι μας νοιάζει!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας πλήρης σκελετός τυραννόσαυρου (T-rex), ενός γιγαντόσωμου δεινόσαυρου που τρομοκρατούσε πριν από 67 εκατομμύρια χρόνια τη Βόρεια Αμερική, πουλήθηκε σήμερα σε δημοπρασία στη Ζυρίχη έναντι 5,5 εκατ. ελβετικών φράγκων (5,6 εκατ. ευρώ).

Με ύψος 3,9 μέτρων και μήκος 11,6 , ο σκελετός «Trinity» αποτελεί μια σύνθεση 293 οστών από 3 διαφορετικούς Tyrannosaurus rex, απολιθώματα των οποίων ανακαλύφθηκαν την τελευταία 15ετία σε περιοχές της Μοντάνα και του Ουαϊόμινγκ στις ΗΠΑ.

Ήταν η πρώτη φορά που ένας πλήρης σκελετός T-rex δημοπρατήθηκε στην Ευρώπη (και μόλις η τρίτη παγκοσμίως). Ο οίκος Koller είχε διευκρινίσει ότι ορισμένα τμήματα του σκελετού ήταν αντίγραφα, αλλά τα περισσότερα ήταν αυθεντικά.

Δύο άλλοι σκελετοί τυραννόσαυρων ρεξ – της «Σου» και του «Σταν»  είχαν δημοπρατηθεί το 1998 και το 2020. Ο πρώτος ήταν της «Σου», που πουλήθηκε έναντι 7,7 εκατ. ευρώ, ενώ το ρεκόρ κατέχει ο «Σταν» με 29 εκατ. ευρώ.

Συνεπώς, είναι πολύ πιθανό ο τυραννόσαυρος να καταλήξει σε ιδιωτική συλλογή! Μία μεγάλη απώλεια όχι μόνο για το κοινό, αλλά και για την επιστήμη. Κατά πόσο λοιπόν, είναι ηθικός ο ρόλος των δημοπρασιών σε τόσο σπάνια ευρήματα;

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα