ΑΘΗΝΑ
18:00
|
02.05.2024
Η πρώτη μη επανδρωμένη εκτόξευση του γιγαντιαίου πυραύλου Starship αρχικά έγινε με επιτυχία και τέσσερα λεπτά μετά καταστράφηκε σε έκρηξη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της διαστημικής εταιρίας SpaceX , Ίλον Μασκ, πέταξε από τα ουράνια στα τάρταρα, καθώς η πρώτη μη επανδρωμένη εκτόξευση του γιγαντιαίου πυραύλου Starship αρχικά έγινε με επιτυχία και τέσσερα λεπτά μετά καταστράφηκε σε μία ισχυρή έκρηξη.

Ο πύραυλος Starship περιελάμβανε σκάφος που είχε σχεδιαστεί για να μεταφέρει αστροναύτες στη Σελήνη και στον Άρη. Ωστόσο, για άγνωστους (προς το παρόν) λόγους ο πύραυλος δεν κατάφερε να ακολουθήσει την προσχεδιασμένη πορεία του με άδοξο τέλος και ζημιές αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε το πρώτο μέρος του πυραύλου να αποκολληθεί από το διαστημόπλοιο μετά την απογείωση, πράγμα που δεν έγινε καθώς ο πύραυλος μήκους 120 μέτρων άρχισε να πέφτει και στη συνέχεια εξερράγη τέσσερα λεπτά μετά την απογείωση, πέφτοντας κατακόρυφα στον κόλπο. Μετά τον διαχωρισμό, το διαστημόπλοιο υποτίθεται ότι θα συνέχιζε ανατολικά για να κάνει τον γύρο του κόσμου, προτού συντριβεί στον Ειρηνικό κοντά στη Χαβάη.

Οι υπεύθυνοι της SpaceX στη διαδικτυακή μετάδοση επευφημούσαν το κατόρθωμα της εκτόξευσης του Starship χαρακτηρίζοντας το γεγονός σαν «επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση» παρά την έκρηξη, την οποία σκοπεύουν να ερευνήσουν σε βάθος ώστε να κατανοήσουν τις αιτίες και να κάνουν το επόμενο βήμα στο διάστημα με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Ίλον Μασκ συνεχάρη την ομάδα επιστημόνων και τεχνικών διαβεβαιώνοντας πως θα μάθουν πολλά μέχρι την επόμενη εκτόξευση πυραύλου σε λίγους μήνες.

Τη Δευτέρα η SpaceX είχε αναβάλλει την εκτόξευση του πυραύλου Starship για ένα 48ωρο, επικαλούμενη ένα πρόβλημα συμπίεσης στον εκτοξευτή πυραύλων του κατώτερου σταδίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα