ΑΘΗΝΑ
06:46
|
26.04.2024
Στη δικαιοσύνη η οικογένεια του θρύλου της Formula1,  για την συνέντευξη που δημιούργησε γερμανικό περιοδικό με χρήση προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ σχεδιάζει νομική αγωγή κατά του γερμανικού περιοδικού Die Aktuelle επειδή χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να δημιουργήσει ψεύτικα αποσπάσματα συνέντευξης με τον επτά φορές πρωταθλητή της Formula 1, ανέφερε το αθλητικό τηλεοπτικό δίκτυο ESPN, σήμερα Πέμπτη.

Το περιοδικό είχε ισχυριστεί ότι είχε μια συνέντευξη με τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού — την πρώτη από τότε που υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό τραύμα κατά τη διάρκεια ατυχήματος σε πίστα σκι, το 2013 στις γαλλικές Άλπεις.

Την Τετάρτη, το περιοδικό δημοσίευσε τη «συνέντευξη», η οποία περιλάμβανε και αποσπάσματα που αποδίδονταν στον Σουμάχερ σχετικά με την οικογενειακή του ζωή μετά το ατύχημα και την κατάσταση της υγείας του, αποκαλύπτοντας στη συνέχεια ότι είχε δημιουργηθεί από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

Εκπρόσωπος της οικογένειας Σουμάχερ που εδώ και εννέα χρόνια προστατεύει με επιτυχία την ιδιωτική ζωή του 54χρονου θρύλου της αγωνιστικής οδήγησης, επιβεβαίωσε την πρόθεση της οικογένειας να κινηθεί νομικά κατά του περιοδικού.

Ο Σουμάχερ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά τον τραυματισμό του και ελάχιστες πληροφορίες έχουν δοθεί δημόσια για την κατάστασή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προβλήματα μνήμης, κίνησης και ομιλίας και τον φροντίζουν σε κοντά στη Γενεύη.

«Το ιδιωτικό είναι ιδιωτικό, όπως έλεγε πάντα ο ίδιος», είχε δηλώσει το 2021 σε ντοκιμαντέρ του Netflix, η σύζυγός του Κορίνα Σουμάχερ, προσθέτοντας ότι «Ο Μάικλ πάντα μας προστάτευε και τώρα τον προστατεύουμε εμείς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα