ΑΘΗΝΑ
07:27
|
07.05.2024
Δικαστήριο της Ινδίας απέρριψε την έφεση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ραχούλ Γκάντι που ζητούσε την αναστολή της καταδίκης του σε ποινική υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο στο δυτικό ινδικό κρατίδιο Γκουτζαράτ απέρριψε σήμερα το αίτημα του ηγέτη του κόμματος του Κογκρέσου Ραχούλ Γκάντι να ανασταλεί η καταδίκη του σε υπόθεση δυσφήμησης, δήλωσε μέλος της νομικής ομάδας του.

Ο Γκάντι είχε καταδικαστεί τον περασμένο μήνα έπειτα από προσφυγή βουλευτή του κρατιδίου από το κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι έπειτα από σχόλια που έκανε ο ηγέτης του κόμματος του Κογκρέσου σε ομιλία του το 2019 και τα οποία κρίθηκαν προσβλητικά για τον πρωθυπουργό και άλλους ανθρώπους που ονομάζονται Μόντι.

«Το περιφερειακό δικαστήριο της Σουράτ δεν προχώρησε σε αναστολή της καταδίκης του Ραχούλ Γκάντι», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ναϊσάντ Ντεσάι, στέλεχος του Κογκρέσου και δικηγόρος.

«Θα προσφύγουμε κατά της απόφασης αύριο στο Ανώτερο Δικαστήριο του Γκουτζαράτ. Πιστεύουμε απολύτως ότι το δικαστικό σώμα θα υποστηρίξει τη δικαιοσύνη και θα σώσει τη δημοκρατία», δήλωσε.

Ο Γκάντι είχε σχολιάσει σε ομιλία του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Καρνατάκα το 2019: «Γιατί όλοι αυτοί οι κλέφτες έχουν το επίθετό τους Μόντι; Νιράβ Μόντι, Λατίτ Μόντι, Ναρέντρα Μόντι». Το σχόλιό του είχε πυροδοτήσει άμεσες αντιδράσεις από το κυβερνών κόμμα και τους υποστηρικτές του.

Να σημειωθεί ότι ο Νιράβ Μόντι είναι ένας φυγάς Ινδός μεγιστάνας διαμαντιών, ενώ ο Λατίτ Μόντι είναι πρώην αρχηγός της ινδικής ομάδας Premier League, ο οποίος έχει αποκλειστεί ισόβια από την επιτροπή κρίκετ της χώρας.

Ενώ η σημερινή απόφαση είναι μια ήττα για τον Γκάντι, η καταδίκη του σε φυλάκιση παραμένει σε αναστολή μέχρι να εξαντλήσει όλες τις νομικές προσφυγές του κατά της καταδίκης.

Ο νόμος που διέπει τις εκλογές στην Ινδία προβλέπει τον αποκλεισμό οποιουδήποτε βουλευτή «καταδικάζεται για οποιοδήποτε αδίκημα και του επιβάλλεται ποινή φυλάκισης όχι μικρότερη των δύο ετών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα