ΑΘΗΝΑ
03:04
|
21.09.2024
Ο 60χρονος αναρριχητής Αλέν Ρομπέρ σκαρφάλωσε έναν Παριζιάνικο ουρανοξύστη 150 μέτρων χωρίς ιμάντες για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της νέας συνταξιοδοτικής νομοθεσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ελεύθερος αναρριχητής γνωστός ως ο «Γάλλος Σπάιντερμαν» ανέβηκε σε έναν ουρανοξύστη 38 ορόφων στο Παρίσι χθες Τετάρτη για να δείξει την υποστήριξή του στους Γάλλους διαδηλωτές που εδώ και εβδομάδες βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας την απόσυρση του συνταξιοδοτικού νόμου που αυξάνει τα συνταξιοδοτικά όρια από τα 62 στα 64 έτη και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πέρασε παρακάμπτοντας την Εθνοσυνέλευση.

Ο Αλέν Ρομπέρ, 60 ετών, ανέβηκε το πανύψηλο χωρίς αναρριχητικούς ιμάντες, χρησιμοποιώντας μόνο τα γυμνά του χέρια και ένα ζευγάρι παπούτσια αναρρίχησης.

«Είμαι εδώ για να δείξω την υποστήριξή μου σε όσους αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος», είπε πριν ξεκινήσει την ανάβασή του στον ουρανοξύστη μήκους 150 μέτρων (492 πόδια) στην επιχειρηματική περιοχή La Defense του Παρισιού.

«Είμαι εδώ για να πω στον (πρόεδρο) Εμανουέλ Μακρόν να επιστρέψει στη γη… σκαρφαλώνοντας χωρίς δίχτυ ασφαλείας».

Ο Ρομπέρ δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την οποία ο Μακρόν υπέγραψε σε νόμο το Σαββατοκύριακο μετά από μήνες διαδηλώσεων στους δρόμους, σήμαινε ότι, σε συνδυασμό με απώλεια εισοδήματος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα έπρεπε να συνεχίσει να εργάζεται και να σκαρφαλώνει για περισσότερα χρόνια.

Ο Ρομπέρ έχει σκαρφαλώσει σε περισσότερες από 150 πανύψηλες κατασκευές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι – του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο – του Πύργου του Άιφελ και της γέφυρας Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα