ΑΘΗΝΑ
14:44
|
04.05.2024
Ταυτόχρονα, Δανία και Ολλανδία ανακοίνωσαν τη δωρεά 14 αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο για να εκφράσει την υποστήριξή του την ώρα που η Ουκρανία ετοιμάζει αντεπίθεση.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ απέδωσε τα σέβη του στους πεσόντες στην μάχη ουκρανούς στρατιώτες στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στην πλατεία του Αγίου Μιχαήλ και επιθεώρησε τον κατεστραμμένο ρωσικό πολεμικό εξοπλισμό που εκτίθεται σε κεντρική πλατεία του Κιέβου, σύμφωνα με φωτογραφίες που ανήρτησε η Kyiv Independent.

Ο Στόλτενμπεργκ είχε επισκεφθεί το Κίεβο πριν από την ένοπλη σύγκεουση, αλλά αυτή είναι η πρώτη του επίσκεψη κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών και υπογραμμίζει τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις της συμμαχίας για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Η Μόσχα θεωρεί το ΝΑΤΟ ως μια εχθρική στρατιωτική συμμαχία που συνεχώς καταπατά τα εδάφη που θεωρεί ως σφαίρα επιρροής της.

Ταυτόχρονα, η Δανία και η Ολλανδία θα δωρίσουν από κοινού 14 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο χώρες.

Τα άρματα μάχης Leopard 2A4, τα οποία θα αγοραστούν από ένα τρίτο μέρος και θα ανακαινισθούν, αναμένεται να παραδοθουν το πρώτο τρίμηνο του 2024, αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι δύο χώρες.

Το Φεβρουάριο, η Δανία, η Γερμανία και η Ολλανδία ανακοίνωσαν επίσης ότι θα προχωρήσουν από κοινού στην ανακαίνιση τουλάχιστον 100 παλαιών αρμάτων μάχης Leopard 1 από τα βιομηχανικά αποθέματά τους και θα τα παραδώσουν φέτος και την ερχόμενη χρονιά στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα