ΑΘΗΝΑ
21:49
|
17.05.2024
Περισσότερους από 80 νεκρούς και 300 τραυματίες αναφέρουν τοπικές πηγές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 85 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, όταν τους ποδοπάτησε το πλήθος, κατά τη διάρκεια διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στην πρωτεύουσα της Υεμένης, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχους των Χούθι.

Το επεισόδιο συνέβη αργά χθες, Τετάρτη, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι συνωστίσθηκαν σε ένα σχολείο στη συνοικία Μπαμπ ελ Γιέμεν της Σαναά με την ελπίδα να λάβουν μια φιλανθρωπική δωρεά περίπου 10 δολαρίων που μοιράζονταν από έμπορους με αφορμή τις τελευταίες ημέρες του Ραμαζανιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πανικός προκλήθηκε όταν ρίχτηκαν πυροβολισμοί στον αέρα προκειμένου να συγκρατηθεί το πλήθος εξαιτίας των οποίων χτυπήθηκε ηλεκτρικό καλώδιο και προκλήθηκε μικρής έκτασης έκρηξη.

Πλάνα που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Masirah έδειξαν πτώματα συσσωρευμένα, με ανθρώπους να σκαρφαλώνουν ο ένας πάνω στον άλλο για να προσπαθήσουν να περάσουν.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP, επικαλούμενο αξιωματούχο ασφαλείας των Χούθι, με τις οικογένειες να σπεύδουν στα νοσοκομεία για να προσπαθήσουν να βρουν τους αγαπημένους τους.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών που ελέγχεται από τους Χούθι, χαρακτήρισε το περιστατικό «τραγικό», καταγγέλλοντας την «ανοργάνωτη διανομή βοήθειας» χωρίς συντονισμό με τις τοπικές αρχές .

Οι έμποροι που διοργάνωσαν την εκδήλωση συνελήφθησαν και διενεργείται έρευνα, ανέφερε το υπουργείο. Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι θα πληρώσουν περίπου 2.000 δολάρια ως αποζημίωση σε κάθε οικογένεια που έχασε μέλος της, ενώ οι τραυματίες θα λάβουν περίπου 400 δολάρια έκαστος.

Η Σαναά βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Χούθι από το 2014, όταν απομάκρυναν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας.

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων μαχητών και αμάχων, έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση, η οποία έχει δημιουργήσει μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές καταστροφές στον κόσμο .

Περισσότεροι από 21 εκατομμύρια άνθρωποι στην Υεμένη, ή τα δύο τρίτα του πληθυσμού της χώρας, χρειάζονται βοήθεια και προστασία, σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα