ΑΘΗΝΑ
04:24
|
03.05.2024
«Από όταν έγινα πολιτικός αγωνιστής τη δεκαετία του 1970, δεν έβαλα ποτέ τους προσωπικούς μου στόχους πάνω από τις ανάγκες όλων».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο.

Η δημοτικότητα του Φερνάντες έχει πέσει σημαντικά, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, πράγμα που αποδίδεται κυρίως στην οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Θα γιορτάσουμε 40 χρόνια δημοκρατίας ακριβώς στις 10 Δεκεμβρίου 2023. Εκείνη τη μέρα θα παραδώσω την προεδρική ζώνη σε όποιον εκλεγεί νόμιμα στις κάλπες», είπε σε βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

«Θα εργαστώ με θέρμη, ώστε αυτό το άτομο να είναι εταίρος στον πολιτικό μας χώρο», πρόσθεσε, επικυρώνοντας την υποστήριξή του στις περονιστικές πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με το περιοδικό Pagina 12, ο Φερνάντες άνοιξε έτσι τον δρόμο στους διαφορετικούς τομείς που απαρτίζουν το «Front of All» να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο προεδρικός υποψήφιος του περονισμού.

«Από όταν έγινα πολιτικός αγωνιστής τη δεκαετία του 1970, δεν έβαλα ποτέ τους προσωπικούς μου στόχους πάνω από τις ανάγκες όλων. Ως περονιστής ήξερα πάντα ότι η χώρα έρχεται πρώτα, μετά το κίνημα, και τέλος, τα άτομα. Θα συμμορφωθώ με αυτή την κλίμακα προτεραιοτήτων», είπε, προσθέτοντας ότι η μακροοικονομική κατάσταση τον αναγκάζει να αφιερώσει όλες τις προσπάθειές του για να «ανταπεξέλθει στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα».

Αφού μίλησε για τη «θερμή πίστη» του στις δημοκρατικές διαδικασίες, πρότεινε οι προκριματικές εκλογές του περονιστικού κινήματος να είναι ο μηχανισμός μέσω του οποίου «η κοινωνία επιλέγει τους καλύτερους άνδρες και γυναίκες για να μας εκπροσωπήσουν στις επόμενες γενικές εκλογές».

Ως πρόεδρος του Κόμματος Justicialista, ο Φερνάντες υποστήριξε πως θα προωθήσει «έναν νέο ενάρετο κύκλο» μέσω του οποίου ο περονισμός θα «κατακτήσει ξανά τις καρδιές όσων συνεχίζουν να μας βλέπουν ως το χώρο που εγγυάται ότι η δεξιά δεν θα επιστρέψει για να μας φέρει τον εφιάλτη και το σκοτάδι της».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα