ΑΘΗΝΑ
22:44
|
04.10.2023
Στην τριήμερη συνάντηση που ξεκινά σήμερα σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι θα συμμετάσχει και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Γκέιρ Πέντερσεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο φόντο της έντονης διπλωματικής κινητικότητας που αναπτύσσουν αραβικές χώρες με στόχο την αποκατάσταση των σχέσεων με τη Συρία, μία δωδεκαετία από την έναρξη του πολέμου και ενάμιση μήνα από τη σημαντική συμφωνία Ιράν-Σαουδικής Αραβίας στο Πεκίνο για την επίλυση των διμερών διαφορών, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αποφάσισε να πραγματοποιήσει άτυπη συνάντηση μεταξύ άλλων και με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στη Συρία, Γκέιρ Πέντερσεν.

Η συνάντηση προγραμματίστηκε να γίνει σήμερα (Παρασκευή) στις 10.30 το πρωί σαν προπαρασκευαστική της άτυπης συνόδου που θα γίνει το τριήμερο 21 ως 23 Απριλίου 2023 στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace& Thalasso στο Καβούρι.

Ο Πέντερσεν θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση (retreat) για τη Συρία στη διάρκεια της οποίας ο Νίκος Δένδιας θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη της λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Η άτυπη συνάντηση για τη Συρία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη συνδρομή του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Σε αυτή θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, και ειδικοί απεσταλμένοι κρατών – μελών της ΕΕ για τη Συρία.

Σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται πως η φιλοξενία της άτυπης συνάντησης για τη Συρία στην Αθήνα «αποτελεί ένδειξη του ελληνικού ενδιαφέροντος για τις εξελίξεις στη Συρία και της αναγνώρισης, από τη χώρα μας, της σημασίας επίλυσης του συριακού για την επίτευξη συνθηκών σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα από βδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Για να μην γίνει το Απαρτχάιντ στη Νέα Μέση Ανατολή η εναλλακτική της εθνικής μας ανεξαρτησίας

Ο πόλεμος της Ε.Ε. στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα ξεκινά και επίσημα

ΗΠΑ: Να παγώσει η στρατιωτική βοήθεια στο Αζερμπαϊτζάν ζητά ο αντικαταστάτης του Μενέντεζ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα