ΑΘΗΝΑ
04:38
|
05.05.2024
Το ισραηλινό κράτος Απαρτχάιντ σε βάρος των Παλαιστινίων σχεδιάζει νέα οδικά δίκτυα και διαπλάτυνση δρόμων κοντά στους εποικισμούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κεφάλαια ύψους ενός δισ. δολαρίων (περίπου 4 δισ. ισραηλινά σέκελ) για την δημιουργία νέων οδικών αξόνων για τη διασύνδεση των περισσότερων εβραϊκών εποικισμών της κατεχόμενης παλαιστινιακής Δυτικής Όχθης αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου με πρωτοβουλία του ακροδεξιού υπουργού Οικονομικών Μπετσαλέλ Σμότριτς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας  Arutz Sheva ο υπουργός Οικονομικών Μπετσαλέλ Σμότριτς και η υπουργός Μεταφορών Μίρι Ρεγκέβ αποφάσισαν επίσης να διαθέσουν 160 εκατ. σέκελ το χρόνο για τη διαπλάτυνση ήδη υπαρχόντων δρόμων κοντά σε εποικισμούς που βρίσκονται ειδικά κοντά στις πόλεις Ναμπλούς, Ραμάλα και Ιερουσαλήμ. Προβλέπονται επίσης και άλλα κατασκευαστικά έργα υποδομών που θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τους εποικισμούς στα κατεχόμενα εδάφη.

Τα κονδύλια θα προέλθουν από τον γενικό προϋπολογισμό του κράτους επιβεβαιώνοντας και με αυτό το σχέδιο την επιλογή της ισραηλινής κυβέρνησης να εδραιώσει τη ντε φάκτο προσάρτηση των εποικισμών της Δυτικής Όχθης γράφοντας ως συνήθως στα παλαιότερα των υποδημάτων της δεκάδες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Την Πέμπτη σε σχετική ανάρτηση το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών είχε καταδικάσει τον πολλαπλασιασμό των εποικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει κηρύξει «απροκάλυπτο πόλεμο» σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και των δικαιωμάτων του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα