ΑΘΗΝΑ
00:17
|
02.05.2024
Από το 1989, οι αντάρτες στην περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ινδίας μάχονται ζητώντας ανεξαρτησία ή συγχώνευση με το Πακιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέντε Ινδοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια της επίθεσης με χειροβομβίδα εναντίον οχήματος στο οποίο επέβαιναν, ενώ ένας ακόμα τραυματίστηκε με τις αρχές να κάνουν λόγο για επίθεση ανταρτών.

Το συμβάν έλαβε χώρα, χθες Πέμπτη, στην περιοχή Rajouri, κοντά στην εξαιρετικά στρατιωτικοποιημένη Γραμμή Ελέγχου που χωρίζει την επικράτεια των Ιμαλαΐων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

«Βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των δραστών», ανέφερε ο στρατός, ενώ πηγή του υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι ο αρχηγός του ινδικού στρατού στρατηγός Manoj Pande ενημέρωσε τον υπουργό Άμυνας Rajnath Singh για την επίθεση.

Από το 1989, οι αντάρτες στην περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ινδίας, μάχονται εναντίον περίπου 500.000 κυβερνητικών στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στο Κασμίρ που διοικείται από την Ινδία, ζητώντας ανεξαρτησία ή συγχώνευση με το Πακιστάν.

Η οργή για την διακυβέρνηση του Ν. Δελχί, εντάθηκε το 2019, όταν η ινδουιστική εθνικιστική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι ακύρωσε τη μερική αυτονομία της μοναδικής περιοχής της Ινδίας με μουσουλμανική πλειοψηφία.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, αντάρτες επιτέθηκαν σε φυλάκιο του ινδικού στρατού στην ίδια περιοχή, σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες. Δύο από τους δράστες σκοτώθηκαν επίσης στη ανταλλαγή πυροβολισμών.

Το Νέο Δελχί κατηγορεί εδώ και καιρό το Πακιστάν ότι υποδαυλίζει την εξέγερση στο τμήμα του Κασμίρ που διοικείται από την Ινδία. Το Ισλαμαμπάντ αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι παρέχει μόνο διπλωματική και ηθική υποστήριξη στους κατοίκους του Κασμίρ που επιδιώκουν την αυτοδιάθεση.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, στρατιώτες και αντάρτες έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση μέχρι στιγμής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα